4x aan deze tekenen herken je dat je de juiste baan hebt

2. Er is ruimte om te groeien.

Copenhagen Fashion Week - Street style

We horen vaak over mensen die niet blij zijn met hun baan – grote kans dat in jouw vriendenkring ook niet iedereen tevreden is met hun job. Maar het kan ook dat je wél de juiste functie bekleedt. Wij delen tekenen die erop wijzen dat je de juiste baan hebt,

1. De tijd vliegt voorbij

"Als je merkt dat de dagen, maanden en jaren snel voorbij gaan, heb je een baan gevonden dat uitdagend is en je betrokken houdt", zegt Christina Hall, senior vice president en chief people officer bij LinkedIn, tegen Real Simple. Ga je volledig op in je werk en vliegt de dag voorbij? Dan is dit volgens Hall altijd een goed teken.

2. Je leert en groeit

"Hoe meer je leert en groeit in je carrière, hoe gemotiveerder je zult zijn om elke dag je werk te doen." Wel geeft ze aan dat je zelf enige verantwoordelijkheid moet nemen om een "growth mindset" te kweken. Waarom vraag je je af? Omdat leren én ontwikkelen meer oplevert dan alleen salaris. Zo zoekt meer dan de helft van de professionals actief naar manieren om te leren en te groeien in hun carrière, zo blijkt uit onderzoek van LinkedIn. Enne, dat zou jij dus ook moeten doen.

3. Je hebt weinig last van zondagavondblues

Helaas zitten we allemaal weleens met de zondagavondblues opgescheept. En uit data van LinkedIn blijkt dat meer dan een derde van de professionals er last van heeft. But there's some good news! Want volgens Hall zou je nog steeds het juiste beroep uitoefenen als je dit gevoel kunt relativeren.

4. Je kunt goed met je collega's overweg

Dit betekent niet direct dat je beste vrienden moet zijn met iedereen met wie je werkt, maar omring jezelf met een paar goede collega's. "Vriendschappen op de werkvloer kunnen een waardevolle hulpbron zijn en een ondersteund systeem om je te helpen je doelen te bereiken. En veel vriendschappen op de werkvloer gaan verder dan de werkplek en gaan vaak een leven lang mee", aldus Hall.

Bron: Real Simple | Beeld: NL Beeld