Om deze onverwachte reden wilde Sydney Sweeney horrorfilm Immaculate doen

'Deze heb ik voor jou gedaan.'

De psychologische horrorfilm Immaculate, met onder andere Sydney Sweeney, gaat op 4 april in première in Nederland. En hoewel dit de eerste horrorfilm is die Sweeney op haar naam mag schrijven, is ze allesbehalve onbekend met het genre.

Immaculate

In de psychologische horrorfilm Immaculate vertrekt de Amerikaanse Cecilia (Sydney Sweeney), na een bijna-doodervaring, naar een klooster in Italië om haar leven aan God te wijden. Wanneer ze daar op wonderbaarlijke wijze zwanger raakt, wordt ze beschouwd als de nieuwe heilige maagd Maria.

Na een aantal angstaanjagende gebeurtenissen wordt het steeds duidelijker dat haar nieuwe thuis een aantal duistere en gruwelijke geheimen verbergt. Klinkt gezellig, niet? Dat maakt Sydney helemaal niets uit, want zelf is ze al heel lang fan van het horror-genre. En daar is een goede reden voor.

Vader

Want hoewel Immaculate de eerste horrorfilm is waar de actrice in zal schitteren, kijkt ze al jaren naar films uit dit genre. Samen met haar vader, Steven! Het was hun gedeelde liefde voor het genre die haar inspireerde om Immaculate te maken. Op Instagram deelt ze een grappige video, waarin ze haar vader mee op sleeptouw neemt naar de première van de film in Amerika:

“Ik begon met samen met mijn vader naar horrorfilms kijken die hij leuk vond, nu kijken we naar horrorfilms waar ik in speel”, schrijft de actrice. "Bedankt papa, dat je me all the greats hebt laten zien toen ik opgroeide, deze heb ik voor jou gedaan.” Tot slot moedigt ze haar volgers aan om hun vaders mee te nemen naar Immaculate.

Verrassing

Sydney, die ook te zien was in het Amerikaanse tienerdrama Euphoria, houdt ervan om haar vader te verrassen met haar werk. Zo vertelt haar vader Steven in de video: “Ik ben ook een keer gaan zitten om naar Euphoria te kijken. Dat ging niet zo goed.” Wat op zich niet heel gek is, gezien de expliciete seksscènes die in de serie voorbijkomen.

Maar de actrice weet niet alleen haar vader te verrassen, ook haar beide oma's nam ze mee naar de première van Immaculate. En guess what? Ook de dames op leeftijd kregen geen waarschuwing voor het gehalte aan bloederige scènes en jump-scares dat op hun af ging komen. “Ik was erg zenuwachtig om te zien wat ze ervan zouden denken”, vertelde ze daarover aan Entertainment Weekly. “Ik kreeg wel een paar ‘Oh mijn God, Sydney’s van mijn oma.”

Immaculate is vanaf 4 april te zien in de bioscoop bij Pathé. 

Bron: Bustle, Pathé, Instagram @sydney_sweeney | Beeld: NL Beeld / Capital Pictures Movies