Tweedjasjes zijn perfect voor het voorjaar

Het item kan een casual outfit een chiquere uitstraling geven.

De Nederlandse lente vraagt om stukken die stijl en warmte moeiteloos combineren, want ook wanneer het buiten 20 graden is, kan een woeste Nederlandse voorjaarswind voor een koude gevoelstemperatuur zorgen. Er is geen beter kledingstuk dan de tijdloze tweedjas om de lente mee te verwelkomen.

De veelzijdigheid van het tweedjasje

In de ochtend besluiteloos voor je kledingkast staan, want ‘je hebt niets om aan te doen’ is de nachtmerrie van elke fashionista die niet te veel tijd wil besteden aan haar outfit. Natuurlijk willen we stijlvol voor de dag komen, maar op de gemiddelde werkdag willen we hier ook geen uren voor uittrekken. Het is daarom goed om enkele basics in je kast te hebben die moeiteloos met elkaar te combineren zijn. Het tweedjasje is zo’n item.

Tweedjasjes gaan net iets verder dan basic-basics, maar ze vallen wel degelijk in deze categorie. Het juiste jasje – eentje in een neutrale kleur, van goede kwaliteit – gaat namelijk jaren mee en is erg makkelijk te combineren met andere items. Boven een spijkerbroek? Kan prima! Boven een tailored pants? Ook leuk! Gecombineerd met een rok? Ook daarmee sla je de modeplank niet mis. Oftewel: een tijdloos, stijlvol item.

Perfect voor de lente

We hopen binnenkort warmere temperaturen te mogen verwelkomen, maar we weten dat het weer in Nederland zo kan omslaan. Een puffer coat is absoluut te warm, een leren jas is het laatste wat je wilt dragen als het broeierig is en een shacket moet maar net binnen je stijl passen.

Insert: de tweedjas. Het vaak van wol gemaakte item houdt je warm, en het materiaal stoot water en vuil makkelijk af. Hierdoor blijft het lekker lang fris. Ook ventileert wol goed, waardoor het ook geschikt is voor de warmere dagen. Perfect!

En hoewel we al noemden dat een tweedjas makkelijk te stylen is, is wat inspiratie natuurlijk altijd welkom. Wij speurden Instagram af naar wat verschillende tweed-looks.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hannah (@cocobeautea)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kate Hutchins (@kateehutchins)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Julie (@leasy_inparis)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Symphony of Silk (@symphonyofsilk)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Zina Charkoplia (@zinafashionvibe)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eniswardrobe (Eni) (@eniswardrobe)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Eniswardrobe (Eni) (@eniswardrobe)

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Jen Azoulay (@jen_wonders)

Kleurkeuze

Met tweedjasjes zit je altijd goed. Zit jouw garderobe momenteel nog verlegen om het tweeditem, en wil je daar graag verandering in brengen? Dan zit je altijd goed met een wit tweedjasje. Deze kleur is het klassiekst, al moeten we bekennen dat je met alle kleuren goed zit!

Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws