Stijlvolle manieren om loafers elk seizoen te kunnen dragen

Comfortabel, tijdloos en chic!

Street Style - Day 3 - Copenhagen Fashion Week Spring/Summer 2024

Ze zijn net zo modieus als een naaldhak, maar zo comfortabel als een sneaker. Loafers zijn een must in je garderobe. En je kunt ze ook nog eens elk seizoen dragen. Wij delen enkele manieren waarop je de schoen year round kunt stylen.

Met jeans

Loafers kun je prima onder een jeans dragen. Sterker nog: als je een paar hebt zou je dat ook echt moeten doen. Afhankelijk van je wensen kun je er alle kanten mee op. Wil je een niet al te casual look? Draag je loafers en jeans dan samen met een blazer. Wil je juist wel dat nonchalantere uitstralen? Dan kun je een simpel shirt dragen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve)

Met een stirrup legging

In de jaren '80 was de stirrup legging enorm populair en in het najaar van 2021 kwam deze trend voorzichtig terug. Immens populair werd-ie niet, maar we kunnen het item prima dragen zonder gedateerd over te komen. Bovendien staat de legging juist heel leuk met een paar loafers!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Alpa Rama (@alpa.rama)

Met een wijde broek

Je kunt veel soorten broeken dragen met loafers. Een broek die hier bij uitstek voor geschikt is, is de wijde broek. Bovendien ook erg leuk met een slouchy suit.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Anouk Yve (@anoukyve)

Met opvallende sokken

Het moet toch even gezegd worden: draag áltijd sokken in je loafers. Zo voorkom je dat je geveld wordt door blaren. Maar wat voor sokken je dan precies draagt? That's up to you. Je kunt kousenvoetjes dragen waardoor niemand het materiaal van je sokken ziet, of je kunt in volle overtuiging hoge(re) sokken dragen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Ada (@ada_oguntodu)

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sasha Mei (@sasha.mei)

Het leuke aan sokken in je loafers dragen is dat je er veel mee kunt experimenteren. Het makkelijkst en simpels is misschien de zwarte sok. Ook is het leuk om een witte sok te dragen, zeker als de kleur wit terugkomt in je outfit. En durf je wel voor een wat avontuurlijkere look te gaan? Dan kun je kiezen voor sokken in een opvallende kleur of voor lange sokken.

Beeld: NL Beeld/BrunoPress, Instagram 

Fashion
  • A fashion guest during the Copenhagen Fashion Week Spring/Summer 2024 on August 9, 2023 in Copenhagen, Denmark. PICTURED Amanda Luna Maria Bernad, Sophia Geiss, Carina Pranz and Lina Soophie BYLINE MUST READ Lucia Sabatelli/action press EDITORIAL USE ONLY