Dit zijn de populairste parfums van 2024 tot nu toe

En er zit ook een budget-friendly parfum tussen.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op: Marie Claire UK
a girl in a white open dress holds purple perfume in her hands. Close-up photo

Wanneer iemand je vertelt dat je lekker ruikt - of nog egostrelender: vraagt welk parfum je precies op hebt, zodat diegene het ook kan kopen – weet je dat je een goede geur draagt. Met de volgende parfums is de kans groot dat je er een complimentje over krijgt. Het zijn namelijk de best verkochte parfums van 2024.

Niet alleen het Marie Claire-team in Nederland is obsessed with geuren, maar ook de Marie Claire-redactie in het Verenigd Koninkrijk is er gek op. Zij gingen op onderzoek uit welke parfums precies het populairst zijn. Komen ze:

5. Dior Miss Dior Eau de Parfum

Miss Dior is en blijft een populaire geur - en het is geen verrassing, want het is echt een pareltje van een geur. Het is happy, joyful en light. Het is zoet zonder plakkerig te zijn, en vrouwelijk zonder te meisjesachtig te zijn, waardoor het een elegante geur is voor dagelijks gebruik of speciale gelegenheden.

Miss Dior, verkrijgbaar vanaf €74.

4. Yves Saint Laurent Libre

Libre van Yves Saint Laurent is een klassieker en staat altijd bovenaan de lijst van meest populaire geuren. Het is bloemig, lavendel- en citrusachtig, en voelt gedurfd en zelfverzekerd aan. Kortom, het is de energie die we in 2024 willen channelen. Het een geur die bijna iedereen lekker vindt, dus je kunt echt niet fout gaan met deze.

YSL Libre, verkrijgbaar vanaf €71,20.

3. Chanel Coco Mademoiselle

Een klassiek parfum dat geen introductie behoeft. Chanel Coco Mademoiselle blijkt een van de meest populaire parfums tot nu toe dit jaar. Vorig jaar introduceerde Chanel Whitney Peak als het nieuwe gezicht van de geur en daarmee markeert het label een nieuw tijdperk voor het iconische parfum.

Chanel Coco Mademoiselle, verkrijgbaar vanaf €80.

2. Sol de Janeiro Cheirosa 59 Parfummist

Sol de Janeiro Cheirosa 59 Perfume Mist is tot nu toe het best verkochte parfum op het platform Lookfantastic van 2024. En de muskusachtige en romige Cheirosa 59-geur is niet de enige mist van Sol de Janeiro die hoog op de lijst staat. Ook enkele van de andere Sol de Janeiro parfum-mists scoren erg goed.

Sol de Janeiro 59, verkrijgbaar vanaf €24.

1. Escentric Molecules Molecule 01

Zogenoemde huidgeuren* zijn dit jaar razend populair. De huidgeur Molecule 01 van Escentric Molecules is dit jaar een ware bestseller op verschillende parfumplatforms. Deze geur maakt gebruik van Iso E Super, een typisch ingredient dat wordt toegevoegd aan parfums als booster. Laat je niet misleiden als je de geur na het opbrengen niet op je eigen huid kunt ruiken, de complimenten blijven binnenstromen. Het parfum is simpelweg in staat om van jouw eigen huidgeur een 'betere' geur te maken. Je kunt het opzichzelfstaand gebruiken, maar het is ook ideaal om te combineren met andere geuren.

Escentric Molecules Molecule 01, verkrijgbaar vanaf €75.

*Nog nooit van 'huidgeuren' gehoord? Geen zorgen, wij moesten het ook opzoeken (thank god for, Google). Huidgeuren zijn in principe geuren die de geur van de huid een soort van nabootsen, maar dan lekkerder. Ze sluiten perfect aan op de huid en gaan lang mee, zonder dat het te erg opvalt als geur.

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Adobe Stock 

Beauty
  • a girl in a white open dress holds purple perfume in her hands. Close-up photo