Rachel McAdams over carrièreswitch: 'Ik vind het doodeng'

Voorlopig zullen we Rachel niet op het witte doek zien.

MARY JANE Cast & Creatives Meet & Greet

Actrice Rachel McAdams heeft een indrukkend cv opgebouwd. Ze speelde grote rollen in de films The Notebook, Mean Girls, The Time Traveler's Wife, The Vow en kreeg zelfs een Oscarnominatie voor haar rol in de film Spotlight. Toch lijkt Rachel de Hollywoodsfilms even links te laten liggen.

Een carrièreswitch

Onlangs heeft Rachel McAdams het roer omgegooid. Voorlopig staat ze niet voor de camera, maar staat ze op de planken. In het stuk Mary Jane maakt Rachel haar Broadwaydebuut en dat vond ze naar eigen zeggen enorm spannend. "Doodeng, ik vond het doodeng", vertelt ze daarover in het programma The Broadway Show with Tamsen Fadal.

In het stuk dat te zien is in het Friedman Theatre speelt Rachel de hoofdrol, de moeder van een peuter met een serieuze ziekte. De ziekte van haar zoon beïnvloedt haar leven volledig: van dokterafspraak naar doktersafspraak, terwijl ze ook nog haar baan probeert te behouden. Door haar fijne support system kan ze ondanks haar struggles toch hoop houden.

Rachel hoopt dat veel mensen het stuk komen bekijken. "Het is allemaal herkenbaar; alles is gegrond, zelfs de meest emotionele momenten. Het stuk is gewoon zo prachtig. Het is hartverwarmend en hartverscheurend en verrassend en grappig. En het is een bewijs van de menselijke geest. Het is zeker een toneelstuk dat mij heeft veranderd.”

Een nieuwe mogelijkheid

Rachel vervolgt dat ze een sterk gevoel had dat ze de rol in Mary Jane wilde spelen. "Ik was er meteen van in de ban, ik had het gevoel dat het universum me probeerde te vertellen dat ik dit moest doen." Hoewel Mary Jane nog maar net te zien is, hoopt Rachel dat ze in de toekomst ook nog een andere broadwayshow zal doen. "Hopelijk is dit niet de laatste broadwayshow die ik zal doen."

Mary Jane is niet het enige stuk dat sinds kort te zien is op broadway, ook The Notebook is sinds kort te zien als toneelstuk. De timing is behoorlijk toevallig. Rachel vertolkte immers de rol van Allie in de verfilming van het gelijknamige Nicolas Sparks-boek. En ook de actrice is erg benieuwd naar het toneelstuk. "Ik kan niet wachten om het te zien", vertelde ze daarover in gesprek met Vulture. "Ik vind het zo tof om te zoen hoe het een heel ander leven heeft gekregen. It blows my mind."

Bron: Vulture, The Broadway Show with Tamsen Fadal | Beeld: NL Beeld

Celebrity
  • Rachel McAdams Photo Call for MARY JANE Cast & Creatives Meet & Greet, Manhattan Theatre Club Rehearsal Studios, New York, NY, March 07, 2024. Photo By: Kristin Callahan/Everett Collection