7x op deze manier kun je een slip dress stylen

Met de juiste styling kun je de jurk voor bijna elke gelegenheid dragen!

Vroeger was-ie enkel bedoeld voor in de slaapkamer, maar de slip dress is anno 2024 al lang geen undergarment meer. Het kledingstuk mag gezien worden! Al kan de styling ervan wel een beetje tricky zijn. Wij delen hoe je het aan kunt pakken.

1. Laagjes

De slip dress is een item geworden dat we het hele jaar door dragen. Wie ervoor kiest de jurk in de winter te dragen, zal het echter slim moeten aanpakken. Je kunt de slip dress dragen met een blazer, of laat het een rok lijken door het te combineren met een trui of vest. De keus is aan jou!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Sylvie Mus (@sylviemus_)

2. Maak het casual

We noemden net al dat de slip dress vroeger binnen de muren van de slaapkamer werd gedragen. De jurk heeft daardoor best een sexy uitstraling. Veel dragers van het item kiezen er daarom voor om de look casual te maken. Het fijne aan de jurk is dat-ie heel veelzijdig is, waardoor je het met veel kledingstukken kunt combineren om het wat meer athleisure te maken. Van cozy hoodies tot puffer coats, en van sneakers tot chunky laarzen.

3. Ga voor office chic

Een slip dress naar kantoor dragen kan prima - mits je kiest voor passende styling. Met een blazer sla je de plank nooit mis. Dit kledingstuk zorgt ervoor dat je look er gepolijst en professioneel uitziet.

4. Accessoires

Staat er een avondje uit op de planning? Dan kun je de slip dress ook dragen zoals die is. Zorg er alleen wel voor dat de jurk niet te naked aanvoelt. Dit kun je doen door slim met accessoires om te gaan. Je wilt immers niet met een ready for bed-look op je feestje arriveren.

5. Oversized look

Een andere manier om je voorkomen een casual touch te geven, is door een oversized trui te dragen wanneer je een slip dress uit de kast trekt. De oversized look werkt altijd.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Aimee Song (@aimeesong)

6. Maak het stoer

Een slip dress is enorm sexy en erg vrouwelijk, maar je kunt het veelzijdige stuk ook wat stoerder maken. Met een leren jas voeg je er net genoeg edge aan toe. Wil je voor een grungy look gaan? Dan kun je het item dragen met een zwarte panty of met chunky zwarte schoenen of motorlaarzen.

7. Schoenen

Het fijne aan de slip dress is dat je 'm op allerlei manieren kunt dragen. Je kunt voor een lieve, romantische look gaan, maar je kunt de jurk ook op een stoere manier dragen. Het zal daarom niet verrassend zijn dat je de jurk met verschillende schoenen kunt dragen.

We noemden al even dat je je look stoer kunt maken door de jurk te dragen met chunky zwarte schoenen of motorlaarzen, maar ook ander footwear is succesvol. Stiletto's en kitten heels staan fantastisch als je de jurk wilt dragen naar kantoor of voor een avondje uit, maar ook sneakers staan goed onder een slip dress. Laatstgenoemde zorgt ervoor dat je slip dress niet te chic oogt. Draag je graag sneakers? Dan kan het overigens een goed idee zijn om een slip dress te dragen met een split. Niet alleen ziet dit er mooi uit, maar het zorgt er ook voor dat je er makkelijk in kunt bewegen.

Beeld: NL Beeld, Instagram