Hoe je kunt voorkomen dat je werk gaat vervelen

Ongeacht hoe saai je baan is.

Female executives having free time and gossiping at office hall

Als je continu van hot naar her vliegt voor je werk en vele meetings en deadlines je agenda vullen, is het ook weleens fijn om je een dagje te kunnen 'vervelen'. Sommigen vervelen zich echter veel vaker op het werk, bijvoorbeeld wanneer het niet uitdagend genoeg is. Wij delen wat je kunt doen om verveling op de werkvloer tegen te gaan.

Neem nieuwe projecten, taken en verantwoordelijkheden aan

Als je je verveelt op het werk, komt dit vaak omdat je niet voldoende uitdaging ervaart. Zijn er doorgroeimogelijkheden op het werk? Vraag dan aan je baas of leidinggevende of je aan grotere projecten mag (mee)werken. Zo leer je nieuwe dingen. Uiteraard kan het ook helpen om je eigen lange termijndoelen concreet te maken voordat je naar de baas stapt. Als je leidinggevende weet waar jij aan wilt werken, kan het voor diegene ook makkelijker zijn om jou nieuwe taken toe te wijzen. En als die taken er niet zijn, weet de baas in ieder geval wel dat hij of zij aan jou kan denken wanneer er wel iets nieuws vrijkomt.

Leer iets nieuws

We zeiden het net al, een verveeld gevoel komt vaak om de hoek kijken wanneer je niet voldoende wordt uitgedaagd. Helaas is het niet altijd mogelijk om meer uitdaging te krijgen bij je huidige baan. In dat geval kun je ervoor kiezen om te solliciteren naar een andere functie, maar als je verder goed op je plek zit, kun je ook buiten je baan om nieuwe vaardigheden aanleren. Online zijn veel tutorials of cursussen die je kennis over het een en ander bijspijkeren. Daarnaast kun je op zoek gaan naar een meetup groep of workshop waaraan je kunt deelnemen. Zo heb je elke week iets om naar uit te kijken én je breidt je netwerk uit. Altijd handig!

Bouw je online aanwezigheid op

Begin een blog en schrijf artikelen om je kennis of mening te delen over de onderwerpen die jou interesseren. Zet je in om minstens één keer per week iets te plaatsen om je volgers bezig te houden. Hou je niet zo van bloggen? Start een podcast! Je bent niet alleen je eigen reputatie online aan het opkrikken, maar door meer bekendheid is de kans ook groter dat die ene recruiter aan jou denkt wanneer die iemand zoekt voor een toffe baan of leuk project.

Bron: Lifehack | Beeld: Adobe Stock