Anne Hathaway over auditie waarbij ze tien mannen moest zoenen: 'Ik vond het gewoon walgelijk'

De actrice vertelt over de vele veranderingen die Hollywood heeft doorgemaakt.

Volgens Anne Hathaway zijn de normen in Hollywood door de loop der jaren heen behoorlijk veranderd - en dat is maar goed ook. In een interview met V Magazine vertelt ze namelijk over een absurde ervaring tijdens een auditie in de beginjaren van haar carrière.

Ongemakkelijke auditie

In de jaren 2000 was het volgens Hathaway normaal om tijdens een auditie het verzoek te krijgen om te zoenen met andere acteurs om de chemistry te testen. Maar dat is volgens haar nou juist de allerslechtste manier om dit te doen. "Ik kreeg te horen: 'We hebben tien mannen die vandaag komen en jij bent gecast. Ben je niet excited om met hen allemaal te zoenen?' En ik dacht: 'Is er iets mis met mij?' omdat ik niet enthousiast was. Ik vond het gewoon walgelijk", vertelt ze.

Maar zeker in die begintijd als jonge actrice, voel je vaak de druk om mee te gaan in situaties die eigenlijk ongemakkelijk voelen, aldus Hathaway. "Ik was zo jong en me er vreselijk van bewust hoe gemakkelijk het was om alles te verliezen door bestempeld te worden als 'moeilijk'. Dus deed ik alsof ik enthousiast was en stemde ermee in", legt ze uit.

Verandering in Hollywood

Gelukkig is de houding ten opzichte van dit soort praktijken in Hollywood sindsdien behoorlijk veranderd. Als producent van haar nieuwste film, The Idea of You, had de actrice bovendien de mogelijkheid om zelf te bepalen hoe het auditieproces eruit zag. Ze vertelt: "We vroegen elke acteur om een ​​lied te kiezen waarvan ze dachten dat hun personage het leuk zou vinden, en waardoor mijn personage zou gaan dansen. En daar maakten we dan een korte improvisatie van samen."

Verschillende acteurs kwamen op auditie, maar zodra haar co-ster Nicholas Galitzine binnenkwam, was het volgens Hathaway direct raak. "Ik weet nog dat ik moest lachen toen Nick binnenkwam, omdat hij zo belachelijk perfect is voor deze rol. Ik dacht direct, 'hij wordt het'."

The Idea of You

In The Idea of You speelt Anne Hathaway een 40-jarige single moeder die verliefd wordt op een 24-jarige popster (gespeeld door Nicholas Galitzine), een beetje à la Harry Styles. Volgens Hathaway vertelt de film 'het verhaal over een single moeder die haar seksualiteit volledig omarmd in een periode van haar leven waarin vrouwen, normaal gesproken, een beetje worden uitgewist'.

The Idea of You is vanaf 2 mei te zien op Amazon Prime Video.

Bron: V Magazine | Beeld: NL Beeld