Dit maakt Japan tot jouw ideale vakantiebestemming  

Op naar Japan! 

Dit maakt Japan tot jouw ideale vakantiebestemming  

Uitgekeken op Frankrijk en Spanje, of toe aan een unieke reis? Overweeg een vakantie naar Japan! Dit Aziatische land heeft je ontzettend veel te bieden en blijft ook na een verblijf van meerdere weken verrassen. Wat maakt vliegen naar Japan de moeite waard? Hoe wissel je natuur, cultuur en historie af in dit land? Welke bezienswaardigheden mag je absoluut niet missen tijdens je reis? Wat is de beste reistijd voor Japan? Dit artikel biedt je het antwoord op dergelijke vragen. 

In de afgelopen jaren is Japan steeds populairder geworden. Mede door de diversiteit die het land biedt; het moderne Tokyo, de Japanse Alpen bij Takayama en het bekende kasteel van Matsumoto. De over het algemeen goed ontwikkelde voorzieningen en gastvrije bevolking maken een reis naar dit land al snel heel aangenaam! 

Aan de slag met het plannen van je vakantie naar Japan 

Een vakantie naar Japan kun je het beste in het voor- of najaar plannen. Concreet betekent dit dat met name de maanden april, mei, oktober en november zich goed lenen voor een reis naar het Aziatische land. Niet alleen reis je zo om het hoogseizoen heen, wat je kosten bespaart, ook is het weer in deze periode het beste. Daar komt nog bij dat je in het voorjaar geniet van de fraaie kersenbloesem; je vindt deze bomen overal in het land. In het najaar vormt Japan een schilderachtig plaatje, met de rijke herfstkleuren. 

Moderne steden, historische tempels en fraaie natuur 

Zoals in de inleiding van dit artikel al genoemd werd, is Japan met recht het land van de diversiteit. Moderne steden als Tokyo en Kyoto worden afgewisseld met eeuwenoude, historische tempels en heiligdommen. Daarbij biedt het land je alle gelegenheid om de bergen in te trekken voor een actieve, vaak behoorlijk pittige wandeling. Wanneer je na een rondtocht door het land op zoek bent naar ontspanning, biedt Japan je op het eiland Okinawa een prachtig strand. Het eiland is gelegen in het zuidelijke deel van het land. Okinawa is niet het enige eiland; Honshu is het grootste eiland. Je vindt er onder meer Tokyo. Veel toeristen blijven op Honshu hangen, zeker bij een kortere vakantie.

Er zijn online tal van voorbeeldreizen te vinden, die je langs deze afwisselende hoogtepunten brengen. Plan je route zelf, of kies voor een georganiseerde reis. Door je reis al ver voor vertrek te plannen, profiteer je van relatief goedkope vliegtickets. 

Lifestyle
  • DSD (Pexels)