Wedding guest: de allermooiste outfitinspiratie

Het seizoen staat weer voor de deur, en zo kom jij stralend voor de dag

Wedding guest: de allermooiste outfitinspiratie

Wedding season staat weer voor de deur. En dat betekent op zoek naar mooie outfits om de liefde in te vieren. Je wilt zelf natuurlijk leuk voor de dag komen, maar ook niet te veel aandacht opeisen vanwege je outfit. Heb je wat inspiratie nodig om fantastisch voor de dag te komen? Wij hebben een dosis inspiratie voor je.

Dresscode

Als je al vaker een bruiloft hebt bezocht, was je waarschijnlijk al wel bekend met de ongeschreven regel dat je als gast geen witte jurk kunt dragen. Verder zijn er weinig regels, wat het misschien juist nog moeilijker maakt om de perfecte outfit te kiezen. Mogelijk heeft het bruidspaar een dresscode, in dat geval helpt dat je op weg. Summer chic, black tie of cocktail chic zijn slechts een paar van de mogelijkheden. Als er een dresscode is, is het aan jou om die op de juiste manier te interpreteren. Hoe dan ook, een passende outfit vinden is een leuke uitdaging.

Dag- en avondgasten

Of je de hele dag aanwezig bent bij de bruiloft of alleen een avondgast bent, kan ook invloed hebben op je outfit. Als daggast maak je de hele dag mee, en is het dus fijn als je je comfortabel voelt in je outfit tijdens alle plechtigheden. Als avondgast ben je waarschijnlijk vooral aan het feestvieren, iets wat je ook moet overwegen. Een avond dansen gaat misschien niet zo fijn in een hele strakke maxi-jurk. In beide gevallen houd je je natuurlijk aan de dresscode van het bruidspaar.

Trends

Je kunt ook inspelen op de huidige trends, zoals ton-sur-ton outfits en co-ordsets. Qua materiaal is linnen momenteel helemaal hot, net zoals glitters en metalic. Die laatste zijn misschien wat te heftig om te dragen op een bruiloft, maar je kunt kiezen voor een leuke accessoire die bij de trend past. Denk aan een metalic tasje dat het middelpunt is van je outfit, en combineer met een mooi zwart jurkje.

Heb je een flinke dosis inspiratie nodig om stralend voor de dag te komen? Wij speurden social media voor je af naar de meest prachtige outfits.

Kleurrijke verschijning

Mocht je van kleur houden, is een bruiloft de uitgelezen kans. Een effect kleur werkt altijd goed, maar ook prints zijn een vrolijke keuze en geschikt voor een bruiloft.

Chique en minimalistisch

Ligt een minimalistische outfit meer in je straatje? Een klassiek zwart jurkje werkt altijd goed. Je kunt gaan voor een mooi lang exemplaar, of juist kort als je dat fijn vindt. Mocht je je niet prettig voelen in een jurk, geen man overboord. Een pak is namelijk ook al langere tijd in de mode. Ga bijvoorbeeld voor een set van linnen, dan ben je helemaal on trend.

Natuurlijk wil je graag de items die je shopt voor de bruiloft meerdere keren kunnen dragen. Het is zonde als je jurk na één keer dragen in de kast belandt. Probeer dus een outfit te shoppen die veelzijdig is, zodat je 'm nog een keer kunt recyclen voor een ander event of bruiloft. Ook nog eens een duurzame keuze.

Fashion
  • Cosmopolitan, Glamour UK, Wehkamp
  • Adobe Stock