Met deze techniek kun je het optimale uit je gezichtsreiniging halen

En het is ook nog eens heel eenvoudig toe te passen

Met deze techniek kun je het optimale uit je gezichtsreiniging halen

Gezichtsverzorging is populairder dan ooit. We proberen verschillende producten uit om de ultieme routine voor onze huid te vinden. Een goede gezichtsreiniging is de eerste stap. Sommige mensen zweren bij een double cleanse, anderen doen het één keer heel grondig. Hoe lang moet je de cleanser inmasseren op je huid voor het beste resultaat?

Inmasseren en activeren

Een goede cleanser bevat ingrediënten die je huidproblemen aanpakken. Een vette huid bijvoorbeeld vraagt om een andere verzorging dan een droge huid. Daarom zoek je producten uit met ingrediënten die werken voor jouw type huid. Het is alleen wel belangrijk dat de cleanser de tijd krijgt om ook echt zijn werk te doen voordat je het weer afwast.

Om de maximale voordelen van je cleanser te benutten, moet je het product minimaal 60 seconden op je gezicht inmasseren. Zo krijgen de ingrediënten de tijd om door te dringen in de diepere huidlagen en hun beloofde werking na te komen. Op sociale media zijn meerdere mensen enthousiast over deze ontdekking, en wordt er zelfs gezegd dat sindsdien poriën kleiner lijken en de huid meer helder en egaal oogt. Zelfs dermatologen zijn enthousiast, omdat met een langere reiniging de huid effectiever wordt schoongemaakt. Make-up en andere viezigheid krijgen zo geen kans om achter te blijven op de huid en je poriën te verstoppen. Zeker voor een huid die gevoelig is voor acne, is dit een uitkomst.

Actieve ingrediënten

Om de actieve ingrediënten in je cleanser optimaal hun werk te kunnen laten doen, moeten ze goed kunnen doordringen in de huid. En dat heeft een beetje tijd nodig. Cleansers die een exfoliant zoals glycol- of salicylzuur bevatten werken beter wanneer ze niet meteen worden afgewassen. De meeste mensen reinigen huid slechts vijftien seconden, en dat is te kort om dit soort ingrediënten aan het werk te zetten.

Het kan zijn dat je huid anders gaat aanvoelen wanneer je een langere reiniging toepast. Dat kan zijn omdat de cleanser nu beter zijn werk doet, en daardoor de active ingrediënten je huid uitdrogen. Het kan daarom goed zijn om reinigers af te wisselen, of helemaal over te stappen op een milder product.

Milde reiniging

Voor een langere reiniging wordt door dermatologen een milde cleanser aangeraden. De cleanser met zachte, circulaire bewegingen in je huid te masseren is een heel goed begin. Vervolgens kan je lauwwarm toevoegen, wat mogelijk een beetje schuim veroorzaakt, afhankelijk van het soort cleanser dat je gebruikt. Masseer wat langer op gebieden die dat nodig hebben, zoals bijvoorbeeld je kin of de zijkant van je neus. Zeker wanneer je make-up draagt is het belangrijk om aan het einde van de dag je huid goed te reinigen. Voor een gezonde huidbarrière is het belangrijk dat je huid de kans krijgt om te ademen en met fijne, verzorgende producten te herstellen van de schadelijke stoffen waar je gedurende dag aan wordt blootgesteld.

Zo'n grondige reiniging hoef je niet per se twee keer per dag te doen. Dermatologen raden aan om in elk geval 's avonds goed te reinigen zodat je huid 's nachts de kans krijgt om te herstellen. Mocht je een vette huid hebben, kan het zijn dat ook baat hebt bij reinigen in de ochtend. Heb je een erg gevoelige of droge huid, raden zij dit toch af. Wat het beste past bij je huid is een kwestie van uitproberen, maar een grondige reiniging is voor elke huid belangrijk.

Beauty
  • The HoffPost
  • Adobe Stock