De leukste to do's in Rotterdam

Er is heel wat te beleven in de prachtige havenstad!

to do's rotterdam

Ben jij binnenkort nog van plan om er lekker tussenuit te gaan in eigen land? Wellicht is Rotterdam dan de place to be voor jou. Zo is er heel wat te beleven. Denk bijvoorbeeld aan een bezoekje aan de Markthal, kijk je ogen uit op de Erasmusbrug, ga heerlijk dineren in de Euromast, ga aapjes kijken in Diergaarde Blijdorp of kijk of er iets te doen is in Rotterdam Ahoy! Nóg leuker: vanaf Ahoy kun je letterlijk je bed in rollen, aangezien het prachtige ibis Styles Rotterdam Ahoy ernaast staat.

Markthal Rotterdam

Wanneer je in Rotterdam bent mag je natuurlijk de indrukwekkende Markthal niet overslaan. Hoewel je in ieder land wel een overdekte markthal hebt, is dat in Rotterdam toch een tikkeltje anders. In deze markthal zitten namelijk ook woningen. Iets wat je niet heel vaak ziet. Daarnaast kun je door de marktkramen heen ook nog heel wat kunst bewonderen. Zo is het kunstwerk Horn of plenty van Arno Coenen en Iris Roskam te zien op het plafond van de hal. Zeker een bezoekje waard, dus!

Markthal Rotterdam (Adobe Stock)

De Erasmusbrug

Ook de Erasmusbrug is een bijzondere eyecatcher in de havenstad. Zo is 'ie maar liefst 800 meter lang en verbindt de brug het noordelijke en zuidelijke deel van de stad met elkaar. De prachtige hangbrug is ontworpen door Ben van Berkel en heeft een 139 meter hoge stalen pyloon, welke met 40 tuien is gemonteerd. Door de vorm van deze pyloon, wordt de brug ook wel 'de zwaan' genoemd. Daarnaast heb je vanaf de Erasmusbrug ook nog eens een prachtig uitzicht op de skyline van Rotterdam.

Erasmusbrug Rotterdam (Adobe Stock)

Diergaarde Blijdorp

Wanneer je ook je kids mee hebt tijdens het uitstapje, is het superleuk om een bezoekje te brengen aan Diergaarde Blijdorp. Hier is naast het spotten van de dieren, ook nog eens heel veel te beleven voor jong en oud. In de dierentuin sta je namelijk oog in oog met al het moois dat de wereldwijde natuur te bieden heeft. Je kunt het dan ook eigenlijk wel een wereldreis in één dag noemen.

Diergaarde Blijdorp (Adobe Stock)

Rotterdam Ahoy

Ook heeft Rotterdam natuurlijk de Rotterdam Ahoy; dé plek voor een unieke ervaring. Zo zijn ze event professionals met een duidelijke missie: bouwen aan de omstandigheden en de services die jouw ervaring en beleving naar het hoogste niveau tillen. Rotterdam Ahoy is dan ook het podium voor positieve ervaringen waar plezier, creativiteit, ontwikkeling en succes centraal staan. Nóg leuker: bijna iedere dag is er wel wat te beleven in Rotterdam Ahoy, dus waar wacht je nog op? Ga op zoek naar een evenement wat bij jou past en gaan!

Rotterdam Ahoy (NL Beeld)

ibis Styles Rotterdam Ahoy: de perfecte overnachting voor een weekendje weg

Wanneer je voor een nachtje weg kiest, én je hebt uiteindelijk een leuk evenement gevonden die plaatsvindt in Rotterdam Ahoy, hoef je niet ver te rijden voordat je bij een perfecte accommodatie bent. Het ibis Styles Rotterdam Ahoy staat namelijk op een steenworp afstand van het congrescentrum. En hoewel je niet per se meteen in hartje Rotterdam verblijft, ben je er vanaf het ibis Styles-hotel alsnog binnen no-time.

ibis Styles Rotterdam Ahoy lobby
ibis Styles Rotterdam Ahoy kamer

Het gloednieuwe hotel maakt deel uit van het nieuw ontwikkelde Hart van Zuid-centrum, welke maar liefst 250 kamers heeft. Wanneer je er binnenstapt bevind je je meteen in een dromerige oase van rust. Ook kun je er heerlijk dineren in het Italiaanse restaurant Giacobbe. Hier kun je je helemaal onderdompelen in de Italiaanse lifestyle. De open keuken geeft dan ook zicht op de gepassioneerde pizzaiolos die heerlijke zuurdesempizza's maken of Italiaanse salumeria bereiden. Klinkt goed, toch?

Wil je nog wat meer tot rust komen, dan kun je er 's avonds lekker uit om een wandeling te maken aan het prachtige Zuiderpark, pal voor het hotel. Laat jezelf betoveren door de serene schoonheid van het park in het stadshart. Daarnaast kun je er ook op uit om het dynamische stadscentrum, de trendy winkels en andere gezellige restaurants te ontdekken. Zo zie je maar: er is genoeg te doen in Rotterdam!

Lifestyle
  • NL Beeld, Adobe Stock