Zo plan jij je bruiloft van top tot teen

Wie, wat, waar, hoe?

Het maakt niet uit hoe je partner de grote vraag gesteld heeft, als je eenmaal van plan bent om te gaan trouwen, dan komt daar veel bij kijken. Daarom een kleine handleiding voor de eerste belangrijke stappen.  

Waar?

Wil je trouwen op een eiland zoals Ibiza of liever in je eigen achtertuin? Vooral als je ver weg van huis trouwt, is er nogal een planning nodig. Buitenlandse bruiloften komen steeds vaker voor. Houd er wel rekening mee dat niet iedereen kan komen, als jij op een verre bestemming trouwt. Men kan niet altijd vrij nemen of heeft het budget om naar je toe te reizen. Heb je iets gekozen? Wees dan specifiek en maak afspraken met de trouwlocatie. 

Lees ook: Bewezen: zo lang is een koppel ongeveer samen voor ze trouwen 

Wanneer?

Als je eenmaal weet waar je wilt gaan trouwen, kun je je agenda erbij pakken. Het is namelijk tijd om een datum te prikken. Enne, als je graag je naasten erbij wil hebben, is het verstandig om het wat verder vooruit te plannen. 

Met wie?

Je trouwt natuurlijk met je partner, maar daarnaast is het belangrijk om te beslissen wie er allemaal bij mag zijn. Over je naaste familie hoef je vast niet te discussiëren, maar als het op oude vrienden aankomt, ben je wellicht kieskeuriger. Wil je je collega’s erbij of liever niet? Hoe zit het met kinderen? En wat doen we met die ex, die nog steeds in de vriendengroep zit? Bedenk daarnaast wie je bij de ceremonie wil hebben en wie er tijdens het feest mogen aanhaken. 

Hoeveel?

Als alle besluiten genomen zijn kun je door naar de volgende ronde: trouwkaartjes laten bedrukken. Je weet immers waar je trouwt, wanneer, hoeveel mensen je erbij wilt hebben en waar je het feestje wilt geven. Met trouwkaartjes informeer je niet alleen, het is ook een manier om mensen die je niet dagelijks spreekt te laten weten dat je überhaupt gaat trouwen. Wacht niet te lang met trouwkaartjes laten bedrukken. Hoe eerder op de post, hoe eerder in ieders agenda!

Bron: Elegance | Beeld: Adrianna Van Groningen

Laatste nieuws