7 Dingen die elk dorpsmeisje herkent

Een oase van rust als je thuisthuis bent.

7 Dingen die elk dorpsmeisje herkent

Met de fiets naar school, weinig tot geen stoplichten en een oase van rust om je heen, het klinkt voor een dorpsmeisje als muziek in de oren. Hoewel je er stiekem naar verlangde om ooit in de grote stad te gaan wonen, besef je je waarschijnlijk maar al te vaak hoe fijn het leven in zo’n dorp nou eigenlijk is.

Herkenbaar

Een uitstapje naar grote steden als Amsterdam of Rotterdam voelde dan ook altijd als een soort vakantie. Je was dan ook altijd blij als je weer terug in je oude vertrouwde omgeving was.

Wellicht dat jij het dorp waar je geboren en getogen bent inmiddels hebt verruild voor de grote stad, maar er zijn altijd een aantal dingen die herkenbaar voor je zullen zijn. Enne, je weet wat ze zeggen… Je kunt het meisje wel uit het dorp halen, maar het dorp niet uit het meisje.

Lees ook: Dit is het gevolg als je altijd laat naar bed gaat

1. Ons kent ons
De plaatselijke bakker, de vriendelijke man die vijf straten verderop woont, de eigenaar van de cafetaria, in een dorp is niemand vreemd voor elkaar. Het gaat misschien wat ver om iedereen bij de voornaam te kennen, maar groeten doe je iedereen. Je weet dan ook precies bij wie je vroeger kattekwaad kon uithalen en bij wie je achterna werd gezeten door een boze boer. 

2. Je hoeft niet bij mensen aan te bellen
Hoewel iedereen uiteraard een voordeur heeft, is deze vaak nauwelijks in gebruik. In een dorp waar iedereen elkaar kent, weet je namelijk dat je gewoon achterom moet lopen.

3. Alles wordt met de fiets gedaan
In een dorp kennen ze geen metro's of trams, laat staan dat je met iets anders dan een fiets naar school gaat. Waar de mensen uit de stad meestal maar een paar minuten of zelfs lopend naar de middelbare school konden, moest jij soms wel een halfuur heen en een halfuur terug fietsen. Maar dat deed je uiteraard wel met al je vriendinnen uit het dorp, waardoor de tijd voorbij vloog. 

4. Je woonplaats is voor velen onbekend
Wanneer je eenmaal vrienden maakt die ver van jouw vertrouwde dorp afwonen, zul je misschien merken dat niemand ooit van jouw woonplaats gehoord heeft. Na drie keer te hebben uitgelegd waar het nou precies is, zeg je voortaan gewoon dat het ergens tussen Utrecht en Den Bosch ligt.

5. Je bent altijd op de hoogte van de laatste roddels
De 'ons-kent-ons' mentaliteit heeft veel voordelen, maar ook zeker zo z'n nadelen. Want waar iedereen elkaar kent, wordt natuurlijk ook veel gepraat. Wanneer jij met een gescheurde jeans en opvallende Gucci loafers door het dorp wandelt, zul je daar geheid wat over te horen krijgen. En dat is dan nog het minst erge wat er over je gezegd kan worden.

6. Het is altijd fijn om terug te zijn
Mocht je de plek waar je opgegroeid bent inmiddels hebben ingeruild voor de grote stad, is het altijd een gevoel van thuiskomen wanneer je weer even in je oude vertrouwde dorpje te vinden bent. Een oase van rust en even lekker niks te hoeven doen, is nergens zo fijn als in een dorp. 

7. Je raakt altijd geïrriteerd als mensen denken dat er in jouw dorp niks te beleven valt
Wanneer je in een dorp woont, hoeft dit niet te betekenen dat het er de hele dag naar koeienstront ruikt, de kerkklokken de hele zondag tekeer gaan en er alleen maar uitgestrekte weilanden te zien zijn. Er is zoveel meer dan dat...

Lifestyle
  • Grazia
  • Gossip Girl