Marie Claire's weekendtips

Van een hotel met roze tinten tot aan een Haute Couture expositie.

Marie Claire's weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Marie Claire tipt! Dit wil jij aankomend weekend niet missen.

Bij de nonnen

Weekendje Utrecht? Boek een overnachting bij hotel The Anthony in de wijk Lombok. Het hotel was voorheen een klooster en dat zie je terug in de prachtige glas-in-loodramen, oude vloeren, boogplafonds en nisjes. Er zijn zestig hotelsuites en - mocht je niet meer weg willen - in het naastgelegen voormalig parochiehuis hebben ze ook nog dertig short-stay-lofts. Verder zijn er filmavonden, kunstexposities en er worden heerlijke lokale gerechten gekookt. Eigenlijk hoef je het hotel niet uit!

Waar:
The Antony
Utrecht

Claes Iversen

Modeliefhebbers, opgelet! De bekende Claes Iversen exposeert zijn nieuwste couturecollectie Transformers nog t/m 20 februari in het net geopende hotel MAI Amsterdam. Wat je kunt verwachten? Maar liefst 25 creaties die de transformerende kracht van mode én ontwikkeling van Iversen als ontwerper en kunstenaar representeren.

Waar:
Hotel MAI
Amsterdam

Wanneer:
Nog t/m 20 februari

House of Valentine

Valentijnsdag staat weer voor de deur en dit jaar helpt Buddha to Buddha iedereen die daarvoor openstaat. Hoe? Door een pop-up café in hartje Amsterdam te openen. Of je nu een nieuwe vlam meeneemt, een oude liefde nieuw leven wil inblazen of gewoon met een vriendin gezellig wil borrelen. Het kan allemaal bij House of Valentine op de Haarlemmerdijk 180.

Waar:
Haarlemmerdijk 180
Amsterdam

Wanneer:
Nog t/m 14 februari.

Zon, Zee & Plastic

Bali, het tropische Indonesische eiland, wie is er niet geweest? Als je naar je Instagramfeed kijkt, lijkt soms heel Nederland er te zitten. En dat is niet gek, want de palmbomen, de stranden, de surfvibe en hippe eettentjes zijn heel aanlokkelijk (én Instawaardig). Maar het toenemende toerisme heeft wel een grote impact op het paradijselijke eiland. In de tentoonstelling Bali - Behind the scenes in het Tropenmuseum in Amsterdam zie je hoe de Balinezen hun tradities en rituelen in stand proberen te houden. Maak kennis met werk van moderne Balinese kunstenaars. Zoals Made Bayak, die het effect dat de toeristen hebben op de natuur fotografeerde.

Lifestyle
  • Jessica van Zanten
  • Jason Lloyd-Evans , Instagram