Dit is 'm: de lipstick die iedereen goed staat

En zo vind je de juiste tint.

Dit is 'm: de lipstick die iedereen goed staat

Even geen zin in een red lip of een andere opvallende kleur, lipstick? Kies dan voor nude lippen ofwel: my lips but better. Iets wat iedereen prachtig staat, maar alléén als je de juiste tint hebt te pakken. Welke het best bij jouw huidskleur past? Wij leggen het uit, want er zijn een paar vuistregels.

Ondertoon

Het gevaar dat je loopt en de fout die dan ook het meest wordt gemaakt, is dat je niet kijkt naar je ondertoon. Het resultaat? Lippen die er ashy uitzien én een bleke look. Het is daarom belangrijk om je ondertoon te bepalen. Let op: een nude lipstick met een roze ondertoon gaat niet samen met een warme huid en hetzelfde geldt voor een warme nude lipstick op een koele huidskleur.

Lees ook: Zo vind je de perfecte nude lipstick voor jouw huidskleur

En de kleuren dan?

Heb je een lichte huid à la Amanda Seyfried? Kies dan voor een kleur die neigt naar roze. Ga niet voor een heel lichte tint, want dat zorgt ervoor dat je huid er grauw uit komt te zien. En dat wil je niet, toch? Een olijfhuidje als Mila Kunis of Kim Kardashian? Dan heb je dus een warme ondertoon en staat een perzik- of koraalkleur jou prachtig. Een donkere huid als Rihanna? Kies voor een kleur die één tint lichter of donkerder is dan je huidskleur. Beige en caramelkleuren, bijvoorbeeld. En een donkere huid als actrice Lupita Nyong'O? Kies dan voor chocoladetinten (helemaal on trend) of voor een diepe berry kleur.

Beauty
  • Marie Claire
  • BSR