Waarom het hebben van een goede vriendin op werk belangrijk is

Collega's kunnen namelijk ook vrienden van je worden.

Als je een best bud op werk hebt, dan weet je hoe fijn dit is. Naast het feit dat je samen kunt sparren over werkzaamheden, heb je het ook vaak over je privéleven. Enne, daarnaast drinken jullie graag na werktijd een drankje om de rest te bespreken. Nu heeft onderzoek ook aangetoond dat het hebben van een goede vriend(in) op werk goed kan zijn voor je mentale gezondheid.

Office buddy

Uit een Brits onderzoek blijkt dat 69% vindt dat een goede vriendin op werk, bijdraagt aan een betere geestelijke gezondheid. Daarnaast geeft 66% aan dat het werk meer voldoening geeft en 63% schijnt meer gemotiveerd te zijn. Met een office buddy werk je dus eigenlijk beter dan normaal.

Lees ook: Wat je moet doen als je te laat komt voor je sollicitatiegesprek

Sociale angst

Toch blijkt uit een ander onderzoek dat veel werknemers 'vrienden' op het werk vermijden. Zo zou een derde van de werknemers niet met collega's om willen gaan vanwege sociale angst. Daarnaast schijnt dat 36% het moeilijk vindt om vrienden te maken op het werk. Heb je hier moeite mee? Probeer dan een kleine overeenkomst met die ene collega te vinden. Zodra je deze angst overwonnen hebt, kan het namelijk een positief effect op je mentale gezondheid hebben.

Bron: Glamour UK | Beeld: Bombshell

Laatste nieuws