4 Gouden tips voor een betere relatie

Voor een langdurige en liefdevolle relatie.

4 Gouden tips voor een betere relatie

Flexibiliteit in een relatie is belangrijk, maar er zijn bepaalde dingen waar je over wil onderhandelen. Vooral als je een serieuze en langdurige relatie wil opbouwen met je liefde. Daarom vier dingen die je wellicht wil bespreken met je partner.

1. Monogamie

Als jullie niet hetzelfde willen, dan is het sowieso geen goede match. Om een monogame of open relatie te laten werken, zouden jullie het beiden eens met elkaar moeten zijn. Compromissen sluiten over dit onderwerp, leiden vaak tot conflicten en verdriet. Wees duidelijk en spreek je wens uit.

Lees ook: Aha! Dit zijn de meest voorkomende redenen voor een break-up

2. Huwelijk

Als jij het huwelijk belangrijk vindt, geef dit dan niet op omdat je partner er eenmaal niet van houdt. Dit kan namelijk leiden tot een wrok of boosheid. Ontken dus niet je verlangens, maar praat erover waarom het zo belangrijk voor je is. Wie weet komen jullie samen tot een besluit.

3. Kinderen

Een belangrijk onderwerp voor als je in een serieuze relatie zit. Als dit een grote droom van je is, maar je partner wil dit duidelijk niet, dan is het goed om je relatie te heroverwegen. En ook als het andersom is, is het belangrijk om hier direct duidelijk in te zijn. Het laatste wat je wil is elkaar onder druk zetten.

4. Karakter

Ja, mensen kunnen hun communicatie verbeteren, inzichtelijker worden én nieuw gedrag aanleren. Maar, ze kunnen niet veranderen qua karakter. Dus het ene karaktertrekje zal leuker zijn, dan het andere. Het is geen package deal waar je uit kunt kiezen, je waardeert elkaar voor het totaal plaatje. Voelt dit niet goed aan? Dan zal dit waarschijnlijk nooit goed aanvoelen. Take it or leave it.

Lifestyle
  • InStyle
  • Jonathan Borba