Marie Claire's weekendtips

Van Women's March tot aan de Haagse Vrouwendagen.

Marie Claire's weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag de deur uit? Marie Claire tipt! Dit wil jij aankomend weekend niet missen.

GAAP!

Slaap je minimaal drie dagen per week slecht of nauwelijks, houdt dit drie maanden aan en kom dit niet door bijvoorbeeld geluid op straat, dan is er sprake van slapeloosheid. Fotograaf Annabel Oosteweeghel dook in het thema en fotografeerde 's nachts mensen met slapeloosheid. De een ligt hele de nacht te woelen, de ander gaat naar de keuken om een broodje te maken of naar buiten om te wandelen. Bij Museum de Fundatie in Zwolle is het fascinerende en voor velen - helaas - herkenbare resultaat te zien.

Wanneer:
Nog t/m 6 mei

Waar:
Museum de Fundatatie
Zwolle

Dit bericht bekijken op Instagram

Wandering through the night I try to understand how people feel who suffer from insomnia. From the project Insomnia. Uren wakker liggen terwijl iedereen slaapt, piekeren, een nachtwandeling maken, blijven liggen of opstaan en gaan werken, een tv-serie kijken of de vloer dweilen misschien? Slapeloosheid – ook wel insomnia genoemd – beheerst het leven van 20 procent van de Nederlanders. We liggen allemaal weleens wakker, maar hoe ziet het leven eruit als je er elke nacht mee te maken hebt? Fotograaf Annabel Oosteweeghel en journalist Carlijn Vis willen met het boek Insomnia (Waanders&de kunst)laten zien wat slapeloosheid met mensen doet. Het woelen in de nacht, de eenzaamheid – die onzichtbare wereld is nu in beeld gebracht. Vormgeving door Sybren Kuiper. Januari 2020 komt het boek uit gelijktijdig met de tentoonstelling in Museum de Fundatie in Zwolle. #museum #still #sleepless #night #insomnia @museumdefundatie #gallery #photography #photooftheday #instalike #instagood #dark #wtns @lenscratch @lensculture #photobook #print #designer #publisher @wearecreatorsamsterdam #instaluke #instagood #photooftheday #content #storytelling #design #page #cover #lonely #gallery #photography #photographer #photoproject #window #house #room #bird #void @americansuburbx @somersethouse

Een bericht gedeeld door Annabel Oosteweeghel (@annabel_oosteweeghel) op

Voorwaarts Mars!

De straat op om te strijden voor feministische waarden en tegen onderdrukking - miljoenen vrouwen doen het in Women's Marches. De opkomst van de vrouwenmarsen dicht dr. Conny Roggeband, verbonden aan de afdeling Politieke Wetenschappen van de Universiteit in Amsterdam, toe aan de wereldwijde opkomst van conservatieve bewegingen die tegen gendergelijkheid zijn. Op 8 maart is er een in Amsterdam. Klik "hier" voor meer info.

Wanneer:
Zondag 8 maart | 12:30 uur

Waar:
Amsterdam

Goodiebox pop-up store

Wist je dat 1,3 miljoen Nederlanders burn-outklachten ervaren als gevolg van werkstress? Althans, zo blijkt uit dit onderzoek. Daarom is de missie van het Deense beautymerk Goodiebox duidelijk: Nederlandse vrouwen inspireren om voor zichzelf te kiezen, niet constant te worden geleefd door sociale verplichtingen, werk of grote informatiestroom die op ze afkomen. Enne, nu opent Goodiebox een yourselfishness pop-up winkel in de Pijp in Amsterdam. "Kies voor jezelf, durf 'nee' te zeggen en neem de tijd om op te laden.

De pop-up store is van 5 tot 7 maart te bezoeken. Wat je hier kunt kopen? Alleen dingen voor jezelf!

Wanneer:
Nog t/m zaterdag 7 maart

Waar:
Doustraat 76
Amsterdam

Haagse vrouwendagen

Nog t/m zondag 8 maart viert Den Haag Internationale Vrouwendag. In de stad zijn er overal vieringen én activiteiten rondom vrouwenemancipatie. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Klik "hier" voor het hele programma.

Wanneer:
Nog t/m 8 maart

Waar:
Den Haag

Lifestyle
  • Mariska Vermeulen, Jessica van Zanten
  • Jason Lloyd-Evans, Instagram