Weekje Ibiza? Deze adressen wil je niet missen

Binnen drie uurtjes ben je er.

Welke plek is te bereiken binnen drie uurtjes, heeft een magische creatieve vibe en beschikt over alles om je batterij écht op te laden? Juist, Ibiza!

Hashtag Workmode

Emilie Sobels (31), ondernemer en oprichter van Hashtag Workmode en The Self-Made Summit, vloog met haar moeder een weekje naar Ibiza voor een dierbare moeder-dochtertrip. Hoewel het eiland in het hoogseizoen wordt overspoeld door toeristen, zit je begin mei precies goed. De feestgangers zijn naar huis, maar het zonnetje schijnt volop. Voor Marie Claire maakte ze een lijstje met haar favoriete plekken op het eiland dat haar hart gestolen heeft.

Slapen

Cas Gasi
“Cas Gasi is een van mijn lievelingsplekken om te verblijven op het eiland. Je logeert bij Margaret, die een plek heeft gecreëerd die voelt als thuis, maar waar je helemaal niks hoeft. Je wordt er elke dag wakker met yoga tussen de olijfbomen, om daarna te ontbijten als een prinses en weg te zakken in de kussens bij het zwembad. De kamers zijn allemaal uniek en ingericht met een mix van antiek, een zweempje je ne sais quoi en smaakvolle kunst – perfect passend bij Ibiza.”

Dit bericht bekijken op Instagram

Suite Life

Een bericht gedeeld door Cas Gasi Boutique Hotel Ibiza (@casgasi) op

Hacienda Na Xamena⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
“Zeg je dromerig uitzicht, dan zeg je Hacienda Na Xamena. Dit hotel, gelegen in het noordelijke deel van het eiland, is gebouwd tegen een klif en kijkt uit op een verlaten baai. Er is een spa met acht verschillende jacuzzi’s, je kunt er dobberen op opblaaszeesterren (love!) en er zijn verschillende restaurants. Toegegeven, een espresso kost hier 5 euro, een burger 30 en ook voor de kamers moet je je portemonnee trekken, maar dit is zo’n plek die je gewoon echt een keer moet ervaren. Of zoals ik opving van een van de gasten: ‘This is the view you want to see when your days are limited.’ Of in mijn geval: wanneer je iets speciaals te vieren hebt.”

Eten

Aubergine
Bij Aubergine dineer je in de tuin, tussen de olijfbomen, terwijl je geniet van huisgemaakte gerechten. Deel vooral het voorgerecht van geroosterde auberginecarpaccio. Misschien wel het lekkerste dat ik ooit heb gegeten.”

Numero74 Atelier
Midden op het eiland, in het dorpje Santa Gertrudis, vind je Numero74 Atelier: een prachtig ingericht café-restaurant, waar je een bijna poëtisch bohemien-gevoel krijgt. De bijbehorende winkel is een paradijs met de mooiste handgemaakte spulletjes uit Thailand.”

Keto Kitchen
Eveneens in Santa Getrudis ligt Keto Kitchen. Dit restaurant serveert gerechten die volledig volgens de Keto-methode zijn gemaakt: een dieet waarbij je vrijwel geen koolhydraten binnenkrijgt, waardoor je meer vet verbrandt. Het dieet zou ook helpen om meer alert en gefocust te zijn. Het is misschien niet het eerste waar je aan zou denken op vakantie, maar de gerechten op de kaart bewijzen dat koolhydraatarm ook heel aantrekkelijk kan zijn. Keto Kitchen serveert gezonde, verse, vegetarische gerechten die perfect passen bij de low-carb, suikervrije lifestyle, én ze hebben lekkere koffie. De keuken is gespecialiseerd in taart, cookies en andere desserts, zodat gezond leven prima vol te houden is.”

Shoppen

“Bij vrijwel elke strandtent en ieder restaurant op Ibiza vind je wel een klein winkeltje met typische boho schatten. Pak je het graag wat serieuzer aan en ben je op zoek naar echt bijzondere interieur-items die je bij thuiskomst aan je trip doen denken? Ga dan eens langs bij La Vie Bohème Interiors en La Galeria Elefante. Of het nou antiek, vintage of gloednieuw is: ieder item maakt jouw huis, kantoor of welke ruimte gegarandeerd specialer. En tot slot mogen natuurlijk alle kleine winkeltjes in Ibiza-stad niet ontbreken op je planning. Hier moet je zijn voor die leuke jurkjes, slippers en boho sieraden.”

Doen

“Na een paar dagen rustig aan doen, kan ik me goed voorstellen dat je zin hebt in wat actie in de tent. Huur dan bijvoorbeeld een Kristal Kayak, die doorzichtig is waardoor je ook de zee onder je kunt zien. Ook leuk: in de baai van Cala Vadella kun op een sup-board een yogales doen. Of huur een oude eend via Ducks United, waarmee je in stijl over het eiland kunt scheuren.

Na zes trips naar Ibiza – met vriendinnen, mijn geliefde en mijn moeder – blijf ik me verbazen over de mooie natuur van dit eiland, de hartelijke mensen en de vrijheid. Er is écht geen geen andere plek zoals Ibiza.”

In verband met het coronavirus is het verstandig om het reisadvies voor landen te controleren. Voor Spanje doe je dat hier. Goede reis!

Bron: Emilie Sobels | Beeld: Cas Gasi, Instagram

Laatste nieuws