5x waarom jij vaker naar buiten moet

Trek je schoenen aan en ga.

Buiten

Nu de dagen langer worden en de voorjaarszon zich steeds vaker zal laten zien, kunnen we niet wachten om naar buiten te gaan. En dat is maar goed ook, want buiten zijn is supergoed voor je gezondheid. Daarom zetten we vijf voordelen voor je onder elkaar.

5x waarom jij vaker naar buiten moet

1. Ontspanning
Met onze overvolle agenda's lijkt het steeds moeilijker om te ontspannen, terwijl het wel heel belangrijk is. Wil je dus even aan de drukte ontsnappen en echt ontspannen? Ga wandelen of fietsen en laat je telefoon thuis, of zet het internet uit zodat je niet gestoord wordt. Doordat je tijdelijk offline gaat, waan je je even weg van de hectiek en kun je je hoofd leegmaken.

2. Boost je korte termijn geheugen
Door te genieten van de rust van de natuur, presteert je kortetermijngeheugen beter. Hoe dat komt? Op een rustige plek heb je minder prikkels en ben je dus minder afgeleid en dit komt je geheugen ten goede. Kortom, rust maakt scherp, dus zoek het vooral op.

3. Geen stress
Uit onderzoek blijkt dat tijd in de natuur doorbrengen zorgt voor verlaging van je cortisonniveau; een hormoon waarnaar gekeken wordt wanneer spanning geïnventariseerd wordt. Nog een plus: door een kleine pauze in de buitenlucht verlaag je je hartslag.

4. Immuunsysteem
Studies tonen ook aan dat in de natuur zijn helpt om ontstekingswaarden op een lager niveau te houden. Bovendien verhoog je je immuunsysteem door lekker de buitenlucht in te gaan, en met al die verkoudheden en griepjes de laatste tijd, is dat absoluut geen overbodige luxe.

5. Heb plezier
Misschien nog wel het belangrijkst: buiten zijn is fijn. Je kunt nieuwe omgevingen ontdekken, allerlei moois dat Moeder Natuur ons geeft zien en lekker bewegen. Daarnaast is het belangrijk af en toe even afstand te nemen en alleen te zijn. Vind je het alleen toch een beetje stil? Zet ontspannende achtergrondmuziek op, of luister naar een rustige podcast.

Lifestyle
  • Happy in Shape
  • Becca Tapert