Alle Bijenkorf filialen sluiten de deuren

Steeds meer winkels besluiten om dicht te gaan.

Alle Bijenkorf filialen sluiten de deuren

Horeca en sportscholen moesten al verplicht dicht, maar steeds meer winkels besluiten vanwege het coronavirus op eigen houtje ook de deuren te sluiten. Zo ook De Bijenkorf.

Veiligheid

De Bijenkorf sluit per direct de deuren in alle zeven Nederlandse steden waar ze een winkel hebben. Wanneer ze weer open gaan, is niet bekend. "Op dit moment kunnen wij de veiligheid en gezondheid van onze gasten en onze medewerkers niet meer voldoende garanderen. Daarom heeft de Bijenkorf na afweging van verschillende factoren besloten om al onze fysieke winkels vanaf woensdag 18 maart 2020 tot nader order te sluiten, en zo verdere verspreiding van het coronavirus te beperken", valt te lezen in de verklaring.

Lees ook: Anna Wintour stelt MET gala uit

Moeilijke keuze

Net zoals bij alle andere bedrijven, was het een moeilijke keuze. "Dit was voor ons geen eenvoudige beslissing, maar wij vinden het belangrijk om zelf onze verantwoordelijkheid te nemen. De gezondheid en veiligheid van onze medewerkers en klanten hebben altijd onze prioriteit." Bij het bedrijf werken in totaal 3000 werknemers.

Maar niet getreurd, online gaat het shoppen wél gewoon door. Terwijl je zo veel mogelijk binnen blijft, kun je lekker vanaf de bank blijven winkelen.

Fashion
  • Grazia
  • iStock