Zo maak je kunstwerkjes in je koffie

Zo word je een echte thuisbarista.

Lees ook

Een cappuccino met perfect opgeschuimde melk: de kleinste dingen kunnen al voor een geluksmoment zorgen. Extra leuk is het als je favoriete koffiebar mooie vormen (denk aan een hartje of een bloem) met de melk in de koffie kan maken. Maar wie maakt dat nu het koffiebarretje tijdelijk niet open mag? De redactie tipt hoe je zelf kunstwerkjes in je koffie kunt maken.

De perfecte cappuccino

Een figuurtje in je koffie begint bij de perfecte cappuccino. Enne, ja, het is best een kunst om die te maken. In onderstaand filmpje wordt uitgelegd wat er allemaal van belang is en wat je moet doen voor die perfecte 'cappu'.

Lees ook: Met deze tips heb je de perfecte virtuele date night


Apparatuur

We begrijpen dat jij niet zo'n professioneel koffiezetapparaat op je aanrecht hebt staan, maar een espresso zetten zou moeten lukken, toch? Zo kun je het overwegen om een 'espressopotje' aan te schaffen.

Iets ingewikkelder wordt het opschuimen van de melk, want zo'n handig tuutje uit het filmpje heb je waarschijnlijk niet. Gelukkig kun je ook melk opschuimen met de hand en zijn er daarnaast verschillende apparaten die het werk van je overnemen.

Genoeg om de komende tijd uit te proberen, toch?

Bron: Happy in Shape | Beeld: Tyler Nix | Video: YouTube

Laatste nieuws

Zie ook