Marie Claires weekendtips

Van Koningsdagdrankjes tot bijzondere exposities.

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil je aankomend weekend niet missen.

Vier jouw Koningsdag met CHANDON Garden Spritz

Dit weekend kleurt heel Nederland oranje, en vieren we op talloze pleinen, feestjes en festivals Koningsdag. Dat zijn er natuurlijk voor ons veel te veel om allemaal te tippen, maar gelukkig kunnen we je wel iets anders aanraden: het ultieme Koningsdag-drankje! Vier jouw Koningsdag met de Garden Spritz van CHANDON, en je waant je even nóg meer in de oranje sferen.

Prijs:

€19,95

Waar te koop:

Verschillende horecazaken, of online

Ontdek de verborgen parel Pulitzer Garden

Pulitzer Garden is één van de verborgen hotspots die onze hoofdstad rijk is. Bij dit pittoreske, groene toevluchtsoord kun je genieten van de heerlijkste gerechten met een Mediterrane inslag, terwijl je helemaal tot rust komt in de comfortabele tuinsettingVan een frisse risotto met asperges tot aan spaghetti met kreeft: Pulitzer Garden heeft het allemaal.

Wanneer:

Elke dag geopend van 9.00 – 22.00 uur.

Waar:

Prinsengracht 323, Amsterdam

Pulitzer Garden Pulitzer Garden

Bezoek de expositie 'Truth is Dead' van Alison Jackson

In het Fotomuseum aan het Vrijthof in Maastricht vind je tot 15 september 2024 een spraakmakende tentoonstelling van de Britse fotograaf en filmmaker Alison Jackson. De expositie Truth is Dead toont zestig geënsceneerde, humoristische portretten én twee video’s van internationale celebrities, zoals Kim Kardashian, leden van de Britse royal family en Donald Trump. Met haar tentoonstelling geef Jackson een unieke, scherpzinnige kijk op de hedendaagse celebritycultuur en en de fine line tussen privacy en openbaarheid.

Wanneer:

Te zien tot en met 15 september 2024

(Ook geopend op Koningsdag)

Waar:

Vrijthof 18, Maastricht

Alison Jackson - Kate, The Queen and Camilla at the Hairdresser

Drink rosé all day in de Rosé Garden van Jansz.

Nu de zonnige dagen in aantocht zijn, strijken we maar al te graag neer op een mooi terras. En bij Jansz. in Amsterdam vindt je er daarvan niet één, maar maar liefst drie! Bij de sfeervolle binnentuin – het derde terras – de Rosé Garden, geniet je zelfs van een speciaal samengesteld menu van rosé wijnen in combinatie met het à la carte menu. De Rosé Garden is elke dag geopend voor zowel de lunch als het diner: rosé all day, every day!

Wanneer:

Elke dag geopend van 12.00 – 00.00 uur.

Waar:

Reestraat 8, Amsterdam

Jansz. Amsterdam Jansz. Amsterdam Jansz. Amsterdam

Koningsdag met Holle Dolle Donnie

Ga jij dit weekend Koningsdag vieren in Amsterdam? Super leuk natuurlijk! Wat alleen minder leuk is: de stapels blikjes, plastic flessen en flesjes die naderhand overblijven. Maar daar is nu iets moois op bedacht. Op de kruising tussen de Vijzelstraat en Prinsengracht is met Koningsdag de Holle Dolle Donnie te vinden, een tunnel aangekleed als een grote statiegelddonatiebak. Lever jij hier je statiegeldverpakkingen in? Dan word je getrakteerd op een ervaring met rookmachines, lazerstralen, licht en geluid.

Naast de speciale tunnel bevinden zich door heel de stad verschillende andere inleverpunten, te vinden op deze plattegrond.

Wanneer:

Koningsdag, 27 april

Waar:

Vijzelsgracht, Amsterdam

Kijktips

Na een lange dag feesten op Koningsdag zin om neer te ploffen op de bank? Goed nieuws: er zijn weer een boel leuke films en series te streamen dit weekend. Zo vind je vanaf nu alle seizoenen van The Good Doctor op Netflix, de populaire serie over een jonge chirurg met autisme. Op Pathé Thuis kun je genieten van film Priscilla, over het leven van Priscilla Presley, en ook de veelbesproken film Saltburn is daar vanaf nu te streamen. En heb je meer zin in wat spanning? Sinds kort kun je op Videoland de eerste acht seizoenen van de Britse detectiveserie Vera bekijken. Zet die popcorn maar vast klaar!

Openingsbeeld: NL Beeld