Deze 7 tips helpen voor een rustgevend huis

Zodat je toch nog een beetje tot rust komt.

Deze 7 tips helpen voor een rustgevend huis

Het lijkt misschien onmogelijk, nu je aan huis gekluisterd zit, om van je huis een zen plek te maken. Maar, met deze tips creëer je een thuis waar je écht kunt opladen.

7 tips

1. Een clean huis is een clean hoofd 
Bergen kleding, stapels afwas, een bed dat er uitziet alsof een Deense Dog er tien rondjes in heeft gedraaid en zich misschien nog wel ergens verstopt heeft.… Niet bepaald de dingen die bijdragen aan een rustgevend plekje. Kortom: ruim op, maak je bed op en investeer in slimme opbergplekken, zoals dichte kasten en mooie kisten.

Lees ook: Geef je kledingkast een grote schoonmaakbeurt met deze tips

2. Houd je interieur basic 
Kies één interieurstijl en stick to it óf mix meerdere stijlen subtiel doch constant. Wat betreft kleuren: kies één of twee dominante kleuren die je laat terugkomen en houd de rest rustig en bij voorkeur in aardse tinten.

3. Daglicht is je vriend 
Dus gooi die gordijnen open, hang spiegels op die het licht goed reflecteren en kies voor overwegend lichte muren.

4. Investeer in verlichting 
Een tl-lamp heeft nooit iemand vrolijk gemaakt. Verlichting is enorm sfeerbepalend, dus kies je lampen bewust. Ga voor zacht en warm licht en steek eens wat vaker een kaarsje aan, óók als je alleen bent.

5. Voeg een beetje leven toe 
Een paar planten in huis doet al wonderen. Ze kleden de boel aan, zorgen voor meer zuurstof én voor een betere luchtvochtigheid. Maar ook huisdieren creëren rust. 

6. Kies stoffen zorgvuldig 
(Vintage) vloerkleden, plaids en tapijten; laat al je stoffen natuurlijk, comfortabel en zacht zijn. Als je een gehorig huis hebt, doe je er bovendien goed aan een dik tapijt te nemen.

7. Je neus wil ook wat 
Je huis mag best lekker ruiken, maar vermijd zware wierook en goedkope luchtverfrissers. Kies liever voor subtiele geursticks met natuurlijke geuren of een goede geurkaars.

Lifestyle
  • Marie Claire
  • iStock