Marie Claire’s weekendtips

Lees, kijk én kooktips op een rij.

Lees ook

Vanwege het coronavirus, zijn alle horecagelegenheden gesloten. Daarnaast wordt gevraagd om binnen te blijven, waardoor je weekend er waarschijnlijk anders dan normaal uit ziet. Daarom een paar lees, kijk- en kooktips voor je op een rij.

Boekentips

1. Het verbond
De met prijzen overladen Zadie Smith komt nu met een verhalenbundel vol grotendeels nieuwe, korte verhalen. Hoofdthema is onvrijheid, als reactie op de huidige online samenleving.

2. Wat we niet vertelden
Auteur Lara Prescott ontdekte via vrijgegeven CIA-dossiers het spannende achter de roman Doctor Zhivago. De CIA wilde het boek in de Koude Oorlog via de Russische elite inzetten als cultureel wapen, en secretaresses uit de CIA-typeklas kregen de opdracht om het verboden boek het land in te smokkelen.

3. Wat je nooit zult weten
Als je geadopteerd bent en niet weet wie je ouders zijn, kun je alleen maar raden naar je achtergrond. Tót je zelf een kind verwacht en de waarheid wilt weten. In dit boek vertelt Nicole Chung over haar eigen zoektocht. Het boek stond vorig jaar op meer dan dertig 'Beste Boeken van het Jaar'-lijsten.

Nieuwe releases

Nu we zoveel mogelijk thuis in quarantaine moeten zitten, zijn Videoland en Netflix by far onze favoriete apps. Maar wat nou als je bijna door al je favoriete films en series heen bent? No worries! Want deze films en series zijn net (of worden binnenkort) gelanceerd.

1. Mocro Maffia – Videoland
De bloedstollende serie zou op 2 april gereleased worden, maar nu er massaal gestreamt wordt, besloot Videoland de serie eerder vrij te geven. Vanaf morgen is het tweede seizoen te zien!

2. Angel Has Fallen – Netflix
Geheime agent Mike Banning (Gerald Butler) is terug en doet er alles aan om de Amerikaanse president (Morgan Freeman) te beschermen. Hoewel Olympus Has Fallen (2013) en London Has Fallen (2016) al op Netflix staan, verschijnt vanaf morgen de nieuwste film in het rijtje. Namelijk: Angel Has Fallen.

3. The Letter for the King – Netflix
Het populaire kinderboek De brief voor de Koning van Tonke Dragt is sinds zeven jaar geleden vertaald in het Engels. Enne, jonge ridder Tiuri heeft bekendheid over de hele wereld gekregen. Netflix ging er mee aan de slag en maakte er een serie van, die vanaf morgen te zien is.

4. Wat is dan Liefde? – Videoland
Sinds dinsdag staat de Nederlandse rom-com, met Elise Schaap en Maarten Heijmans, op de streamingdienst. Volg het verhaal van advocate Cato (Schaap) die de kans krijgt om partner te worden bij een commercieel kantoor op de Zuidas. Ze is ambitieus en lijkt de aangewezen persoon om de arrogante advocaten een stukje moraal bij te brengen, want ze is niet van hen onder de indruk. Maar, collega Gijs (Heijmans), wil ook maar graag partner worden. Wat zorgt voor de perfecte mix van een romantische komedie.

Bakken


Tijd om iets nieuws uit te proberen. Wat dacht je van hartige pannenkoekjes van courgette en doperwten? Lekker en ook leuk om het heel het gezin te maken. Dus duik de keuken in met de kids! Wedden dat ze de groenten nu wél lekker vinden?

Hartige ‘monster’ courgette-doperwtenpannenkoekjes

Ingrediënten:
Voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 1 courgette
  • 50 g doperwten
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 tl gedroogde oregano
  • ½ tl zout 
  • Blue Band Iedere Dag Vloeibaar 
  • Zout en peper

Bereidingswijze:

1. Rasp de courgette, verwijder eerst de uiteinden. Leg een theedoek in een vergiet en doe hier de geraspte courgette in. Voeg de halve theelepel zout toe aan de courgette en laat de courgette 10 minuten uitlekken in de gootsteen. Knijp de theedoek uit om het overige vocht te verwijderen. 

2. Doe de uitgelekte courgette samen met de doperwten, eieren, melk, bloem, gedroogde oregano en basilicum in een beslagkom, roer het geheel goed door en breng het mengsel op smaak met zout en peper. 

3. Verhit een koekenpan met dikke bodem drie minuten op middelhoog vuur en voeg een scheut Blue Band toe aan de pan. Doe een beetje beslag in de pan totdat je een mooi rond pannenkoekje hebt en druk het geheel aan totdat de pannenkoekjes een dikte hebben van ongeveer 1 cm. Bak de pannenkoekjes 2 minuten aan elke kant en verdeel de pannenkoekjes over een groot bord. 

Serveertip: serveer de courgette-doperwten pannenkoekjes met ketchup. 

Bron: Jessica van Zanten, Saar Langkamp, Grazia, Elegance, Blue Band | Beeld: Trent Szmolnik

Laatste nieuws

Zie ook