Een paar leuke spelletjes voor je op een rij

Heb je deze al eens gespeeld?

Een paar leuke spelletjes voor je op een rij

Nu alles vrijwel gesloten is en er geadviseerd wordt om binnen te blijven, is het voor velen even schakelen. Want: wat ga je dit weekend doen als je je vrienden niet mag opzoeken of naar een kroeg kan gaan? Ouderwets spelletjes spelen is het antwoord. Marie Claire selecteerde daarom een paar leuke voor je op rij.

30 Seconds

Wie kent het spel tegenwoordig niet? Als je het bordspel niet hebt, dan kun je het alsnog spelen met de 30 Seconds app. Wees voorbereid, want je kunt er enorm competitief van worden. Ready, set, go! 

Tip: mocht je geen partner of huisgenoten hebben, videocall elkaar dan en speel virtueel een spel. De app Houseparty is op dit moment erg populair.

Lees ook: Met deze 6 thuisactiviteiten verveel je je geen moment

Picolo

Het enige wat je nodig hebt is de Picolo app en je telefoon. Zorg ervoor dat je met minimaal drie spelers bent en de app doet de rest. Je krijgt vragen, stellingen en opdrachten. Van verboden woorden tot het praten mét accent. 

Who's the man

Kleine disclaimer: dit spel kan alleen gespeeld worden met vier of meer personen.

Pak een pen, papier én een kom. Zorg ervoor dat je met minimaal vier spelers bent. Elke speler krijgt vijf (of meer) papiertjes en iedereen schrijft op elk papiertje een woord, dit kan bijvoorbeeld een stage op Lowlands zijn tot je favoriete Disney figuur. Zodra elke speler iets op haar papiertje geschreven heeft, kun je het opvouwen en het in de kom stoppen. Het spel kan beginnen, die uit drie rondes bestaat.

Het spel: 

Ronde 1: raden. Je hebt 30 seconden de tijd om zoveel mogelijk woorden te raden/omschrijven. Na 30 seconden, is het andere team aan de beurt. Houd de geraden papiertjes goed bij je. Zodra alles geraden is, telt elk team de geraden papiertjes (dit staat gelijk aan hoeveelheid punten) bij elkaar op. Stop het daarna weer opgevouwen in de kom. 

Ronde 2: uitbeelden. Je hebt nu één minuut de tijd om zoveel mogelijk woorden uit te beelden. Na die ene minuut, is het andere team weer aan de beurt. Herhaal dit net zo lang, totdat alle woorden geraden en uitgebeeld zijn. Weer tel je alles bij elkaar op en stop je de papiertjes voor de laatste keer in de kom. 

Ronde 3: één woord. Je hebt nu weer 30 seconden de tijd om het woord te omschrijven. Dit keer mag je maar één omschrijvend woord gebruiken. Staat er bijvoorbeeld 'Shrek', denk dat aan 'groen'. Zodra alle papiertjes geraden zijn, tel je ze voor het laatst bij elkaar op. Tel ook de punten van de vorige twee rondes op. Het team met de meeste punten heeft gewonnen. 

Bordspelletjes

Natuurlijk zijn er nog genoeg andere leuke spellen. Kijk eens op zolder of in je kast, wedden dat je daar leuke bordspelletjes vindt? Denk aan Monopoly, Mens Erger Je Niet, Trivial, Ganzenbord, Kolonisten van Catan et cetera. 

Lifestyle
  • Maaike Oude Geerdink
  • Friends