Deze 5 voorjaarstrends van dekbedovertrekken wil je hebben

Je slaapkamer is dé plek waar je je dag begint en eindigt.

Lees ook

Nu je meer dan ooit je tijd in huis doorbrengt, kan het opknappen van je slaapkamer misschien een idee zijn. Dit hoeft niet iets groots te zijn, je kunt het ook opfleuren met wat kussens en beddengoed. Daarom een paar trends voor je geselecteerd.

Clear room, clean mind

Je slaapkamer is dé plek waar je je dag begint en eindigt. En wist je dat de ruimte waar je veel tijd in doorbrengt, een belangrijke rol speelt in je gedrag? Neem bijvoorbeeld een rommelige kamer, niets mis mee als dat voor je werkt, maar het kan een paar nadelen hebben. Zo is de kans is groot dat je over iets hards struikelt, je op je tenen moet lopen om bij je bed te komen, je kleding verspreid door je kamer ligt en je bureau is waarschijnlijk een verzamelplaats van spullen geworden. Het vermogen om deze kamer zo goed mogelijk te gebruiken, wordt hierdoor verstoort.

Om zo goed mogelijk tot rust te komen, is het belangrijk om je kamer netjes, georganiseerd én schoon te houden. Denk aan een opgemaakt bed, een schone vloer en een opgeruimd bureau. Want: clear room, clean mind. Hieronder een paar beddengoed trends.


5 voorjaarstrends

1. Linnen
Nu het voorjaar begonnen is, zie je de zon wat vaker en stijgen de temperaturen. Kom helemaal in de mood door een mooi dekbedovertrek van linnen aan te schaffen. Enne, wist je dat linnen een lichte stof is die ook pluisvrij is? Handig voor warmere dagen én als je allergisch bent voor huisstofmijt.

2. Hotelkamer
Slaap jij ook altijd voor je gevoel als een 'roosje' in een hotelbed? Kan misschien door de lakens komen. Verwissel je eigen katoenen dekbedovertrek eens voor een satijnen variant. Daarnaast schijnt een kussensloop van satijn ook wonderen te doen voor je haar. Daar schreven we in dit artikel al een keer eerder over.

3. Kleur
Nu de bloemetjes weer bloeien, kan wat kleur in je slaapkamer je goed doen. Ga voor je favoriete kleur waar je instant vrolijk van wordt.

4. Zen
Is de slaapkamer écht een 'rust' kamer voor je? Wit of gebroken wit doet het altijd goed. Wil je het graag neutraal houden, maar mis je wat dimensie? Ga dan voor een effen dekbedovertrek met een motiefje erin. Denk aan bijvoorbeeld aan gewassen katoen of geborduurde figuurtjes.

5. Print
Of je nou van bloemen, figuurtjes of dierenprints houdt, tegenwoordig vind je het allemaal. Fleur je kamer op met leuk printje op je beddengoed.

Bron: Lifehack, InStyle | Beeld: Jonathan Borba

Laatste nieuws

Zie ook