5 gemakkelijke manieren om meer water te drinken

Deze tips and tricks zullen je helpen genoeg water te drinken.

We weten allemaal dat het drinken van water belangrijk is. Hoe erg je ook je best doet, het lijkt nooit voldoende te zijn. Maar er zijn manieren om door de dag heen genoeg te drinken, waardoor het jou sowieso gaat lukken.

Voordelen

Het komt regelmatig voor dat je een glas water vergeet te pakken of in plaats van water een lekkere kop koffie of thee maakt. Toch is het drinken van een glas water veel effectiever. Het zorgt voor een gehydrateerde en glowy huid, maar ook voor meer energie. Bye bye, four cups of cafeïne. Ook verminderd het de honger en kun je je beter concentreren.

Lees ook: 7 tekenen dat je teveel water drinkt

Tips and tricks

Om voor elkaar te krijgen dat je genoeg water drinkt, zijn er vijf dingen die je kunt doen:

1. Een doel stellen
Door jezelf een doel te geven, daag je jezelf elke dag weer opnieuw uit. Bouw het rustig aan op en in no time drink jij tien glazen water op één dag.

2. Voeg een smaak toe
Vind je kraanwater niet lekker of begint het saai te worden? Er is tegenwoordig een ruim aanbod aan smaken in de supermarkt die je water net iets lekkerder maken. Dus geen excuus meer.

3. Drink uit een rietje
Verassend genoeg is het drinken uit een rietje succesvoller. Met een rietje drink je een glas sneller leeg zonder dat je het door heb. Tip: ga voor een duurzame variant, dit is minder belastend voor het milieu.

4. Neem het met je mee
Koop een leuke waterfles en gegarandeerd dat jij 'm niet meer los wil laten. Zie de waterfles als een onderdeel van je outfit en let maar eens op hoe dorstig je ervan wordt.

5. Gebruik een app
Er zijn apps waarin je kan bijhouden hoeveel water je drinkt. Er zijn allerlei creatieve manieren bedacht om jou zoveel mogelijk water te laten drinken en het zorgt ook voor een daily reminder. Zeker een aanrader!

Bron: Lifehack | Beeld: iStock

Laatste nieuws