Waarom het beter voor je productiviteit is om te stoppen met multitasken

Vier handige tips die helpen om je productiviteit te boosten.

Nu je thuis aan het werk bent kan het onrustig aanvoelen. Er schiet telkens weer iets in je hoofd om op je to do-lijst te zetten. Een klusje tussendoor is zo gedaan zou je denken, maar door te multitasken ben je een stuk minder productief bezig dat je denkt.

Multitasken

Even op een appje reageren of even de vaatwasser leeg halen. Het lijkt geen kwaad te kunnen, maar dit soort kleine afleidingen vermindert je focus en aandacht. Studies hebben aangetoond dat je sneller uitgeput raakt als je aan het multitasken bent. Hierdoor voer je het werk minder goed uit en je bent niet zo productief als dat je normaal zou zijn. Deze trucjes zullen je helpen ermee te stoppen.

Lees ook: Video-cv opnemen? Met deze tips breng jij jezelf onder de aandacht

Oplossingen

1. Zorg voor voldoende rust
Je hersenen hebben minder kracht om te focussen als je moe bent. Daardoor dwalen je gedachten af. Het is een teken om even pauze te nemen, maar zorg er ook voor dat je genoeg slaapt.

2. Plan je dag
Als je geen plan heb voor de dag, gaat de dag een plan voor jou maken. Invloeden van buitenaf nemen de controle over waardoor je gemakkelijk in allerlei richtingen gestuurd wordt. Zodra je weet hoe je een dag wil invullen, bereiden jouw hersenen zich voor waardoor je langduriger kan focussen.

3. Ruim je bureau op
Haal alles van je bureau af dat niets te maken heeft met het werk dat je moet doen. Zodra er meerdere documenten of mappen om je heen liggen is het verleidelijk om er naar te kijken. Je ogen dwalen af en dat is niet de bedoeling. Door een opgeruimd bureau focus je alleen op waar je mee aan de slag moet.

4. Schakel al je meldingen uit
Op je computer en telefoon komen regelmatig meldingen binnen. Door de meldingen wordt je onderbroken en verlies je telkens weer je focus. Zet deze allemaal uit om niet afgeleid te raken.

Deze vier trucjes zullen je helpen je werk beter uit kunnen voeren en niet telkens afgeleid te raken. Daarnaast zal de kwaliteit van je werk ook nog eens omhoog gaan.

Bron: Lifehack.org | Beeld: iStock

Laatste nieuws