Dit zijn dé haartips die je wil weten tijdens warme dagen

Vijf tips die je gegarandeerd wil weten, zodat je haar heel de dag goed zit.

Dit zijn dé haartips die je wil weten tijdens warme dagen

De zomer is begonnen en dat betekent leuke jurkjes, luchtige tops en fleurige sandalen, maar helaas betekent het ook zweten. Want: warm weer. Dat laatste kan je hairdo helaas volledig verpesten... Daarom tipt Marie Claire, zodat je lokken in toom gehouden worden. Lees je mee?

1. Kokosolie

Smeer twee keer per week, voor het slapengaan, wat kokosolie in je haar. Spoel het de dag erna goed uit, zodat de vettigheid verdwijnt. Hiermee zorg je er niet alleen voor dat je haar niet pluist, maar ook dat je haar meer glanst én sneller groeit. Zorg er wel voor dat je haar goed droog is voor je de deur uitgaat.

2. Haarwassen

Was je haar 's avonds in plaats van 's ochtends. Het beste is om met droog haar de deur uit te gaan. Een klein beetje vocht kan er namelijk al voor zorgen dat je lokken gaan pluizen met deze hitte. Voordeel: je kunt langer blijven liggen 's ochtends.

3. Droogshampoo en sea salt spray

Een sea salt spray zorgt voor meer volume; hiermee voorkom je dat je haar plat en futloos langs je haar gaat hangen doordat het plakt tegen je hoofdhuid. Vet haar door het warme weer en zweten? Dan is droogshampoo je redder in nood. Het zorgt niet alleen voor minder vette lokken maar ook voor meer volume. Win-win!

4. Losse knot

Draag een losse haarstijl, zoals een messy bun.Helemaal met dit weer wil je je haar echt niet de hele dag los dragen. Door een losse knot te dragen, breek je je haar minder snel af met dit weer én hangt het niet in je gezicht.

5. Skip hitte tools

Zo veel mogelijk dan, want als je het tóch 's ochtends wast ontkom je er haast niet aan. In de zomer komt je haar al vocht te kort, dus wanneer je dan bijvoorbeeld ook nog eens een föhn gebruikt beschadig je je haar nog sneller. Wil je je haar toch stylen? Gebruik dan haarrollers. Goodluck!

Beauty
  • Grazia
  • BSR