Marie Claire's weekendtips

Van een boek tot aan kunst én een nieuwe zomerse hotspot.

Marie Claire's weekendtips

Nog niks gepland dit weekend, maar wil je wel graag iets doen? Marie Claire tipt! Dit wil jij aankomend weekend niet missen.

Sammie Sangria

Dol op sangria? Say no more! Nieuwkomer Sammie Sangria in Amsterdam is dé plek waar je deze zomer naar toe wil. Naast de mogelijkheid om kannen met sangria te bestellen, je kunt trouwens kiezen uit zes verschillende soorten, is er ook een zonnedek aanwezig waar je kunt zwemmen. Waar deze hotspot zit? In het Veronicaschip! Helaas dit weekend nog niet geopend, maar vanaf vrijdag 3 juli opent deze nieuwkomer zijn deuren. Vergeet trouwens niet om je mondkapje mee te nemen als je met het pontje de oversteek maakt.

Wanneer:
Vanaf vrijdag 3 juli de hele zomer van donderdag t/m zondag
Do + vrij vanaf 16.00 uur en za + zo vanaf 12.00 uur

Waar:
Veronicaschip
NDSM-Pier 1

Zomerboek

Een boek over lange, warme zomers op een Fins eiland, waar Sophie tijd doorbrengt met haar oma en gesprekken voert met haar oma. Ze beleven avonturen en lijken met elkaar te versmelten. Ontroerend en vol droge humor. Een boek dat aansluit op het seizoen van dit moment. Enne, naast het warme weer belooft er hier en daar ook wat regen te vallen. Perfect dus om dit weekend in te luiden met een goed boek.

Dit bericht bekijken op Instagram

Zomerboek van Tove Jansson staat op de VPRO zomerleeslijst! ‘Het boek met de simpelste titel uit deze lijst is gelijk het mooiste zomerboek dat je zult lezen. Sophia’s moeder is dood en haar vader heeft weinig tijd voor haar, dus is ze voor aandacht aangewezen op haar grootmoeder. Die heeft niet altijd zin in Sophia. Ze wil liever lezen of slapen of gewoon alleen over het strand of door het bos dwalen. Weeïg sentiment is ver te zoeken op het stille Finse eiland waar Sophia bij haar grootmoeder logeert. Precies om die reden is dit zo’n onvergetelijk boek. De dialogen tussen het onvermoeibare kind en haar stekelige oma zijn onovertroffen.’ -VPROgids #zomerlezen #leestip #zomerboek #bookstagram

Een bericht gedeeld door Uitgeverij De Geus (@uitgeverijdegeus) op

Faces of Frida

Google Arts & Culture dompelt je onder in de wereld van de Mexicaanse kunstenaar Frida Kahlo. Het platform bracht dertig collecties van haar samen. Je kunt inzoomen op haar schilderijen, kleurrijke kleding en andere persoonlijke spullen. Maar je kunt ook een kijkje nemen in Kahlo's huis.

Waar:
Google Arts & Culture, klik "hier" om de online tentoonstelling te bewonderen.

Uniqlo

Op zoek naar kleding die je tijdens deze warme dagen kunt dragen? Kijk dan eens naar de AIRism collectie van Uniqlo. De collectie bestaat uit stoffen met ultrafijne vezels, waardoor de stof snel droogt als je transpireert. Voor de vrouwenlijn is er trouwens gebruik gemaakt van Cupra, dat snel vocht absorbeert en afvoert. Doordat de stof enorm ademt, geeft het ook veel verkoeling aan je huid. Perfect voor de warme dagen dus!

Lifestyle
  • Jessica van Zanten
  • BSR, Instagram