Zien: deze actrice gaat prinses Diana in de nieuwe film Spencer spelen

De film gaat onder andere over de scheiding tussen de prinses en prins Charles.

Zien: deze actrice gaat prinses Diana in de nieuwe film Spencer spelen

Als je fan bent van het leven van de royals, dan hebben we goed nieuws. Er is namelijk een film in de maak over prinses Diana die het koninklijke leven achter haar laat. Maar wie gaat deze rol vertolken?

Spencer

De nieuwe film, genaamd Spencer, speelt zich af in 1992. Dit is het jaar waarin prinses Diana besloot om van prins Charles te scheiden. Niemand minder dan actrice Kristen Stewart zal de rol van Diana spelen en Pablo Larraín doet de regie.

Lees ook: Weer een tegenslag voor prins Harry en Meghan Markle

'Liefdessprookje'

Larraín is naar eigen zeggen geobsedeerd door het 'liefdessprookje' tussen Diana en Charles dat vroegtijdig strandde: "Gewoonlijk vindt de prins zijn prinses, vraagt of zij zijn vrouw wil worden, en ze wordt uiteindelijk koningin. Wanneer iemand ervoor kiest om geen koningin te worden, en zegt "Ik ga liever zelf iets doen", is dat een grote, grote beslissing. Een sprookje dat een heel andere wending neemt. Ik ben altijd heel verrast geweest hierdoor en bedacht altijd hoe moeilijk zo'n beslissing moet zijn geweest. Dat is het hart van de film."

Mysterieus

De Amerikaanse Kristen Stewart, die Diana zal gaan spelen, vindt hij de perfecte keuze. "Om dit goed te doen, heb je iets heel belangrijks nodig: mysterie. Kristen kan heel veel dingen zijn, en ze kan zowel mysterieus en fragiel zijn als erg sterk. Dat is wat we nodig hebben. De combinatie van die elementen zorgde ervoor dat ik aan haar dacht. Hoe ze op het scenario reageerde en hoe ze het personage benadert, is mooi om te zien. Ik denk dat ze iets prachtig en intrigerend gaat doen."

Pablo Larraín, regisseerde in 2016 de film Jacky, waarin je Natalie Portman als Jacqueline Kennedy Onassis zag schitteren. Deze film werd met veel lof ontvangen en het werd zelfs voor drie Oscars genomineerd. Naar verwachting wordt er in 2021 gestart met het filmen van de nieuwe film Spencer, nog even geduld dus!

Celebrity
  • Beau Monde
  • BSR
  • YouTube