Cannes couture: de meest schitterende outfits tijdens het Cannes Filmfestival

De sterren trokken hun mooiste kostuums uit de kast voor het prestigieuze festival

Cannes couture: de meest schitterende outfits tijdens het Cannes Filmfestival

Het jaarlijkse filmfestival in Cannes is weer van start gegaan, en dat betekent beroemdheden in schitterende outfits op de rode loper aan de zuidkust van Frankrijk. Voor ons als modeliefhebbers een prachtige gelegenheid om te genieten van alle glamour.

Cannes Film Festival

Ieder jaar vindt aan de zuidkust van Frankrijk het prestigieuze internationale filmfestival plaats. Het festival trekt altijd veel media-aandacht, en de grootste filmsterren verschijnen op de rode loper. De meest toonaangevende regisseurs en acteurs zijn aanwezig tijdens dit grote evenement. Er worden grote prijzen uitgereikt, met als hoogtepunt de Gouden Palm, die wordt toegekend aan de beste film. En dat is nogal een eer op het festival in Cannes. De toon wordt gezet voor de toekomst en dit is hét moment dat aanstormende talenten als regisseurs en acteurs naar voren treden. Filmproducten krijgen de kans om hun films te promoten en te verkopen.

Dit jaar is de 77e editie, en afgelopen dinsdag opende het festival met de welbekende openingsceremonie, die zelfs live te volgen was in Franse bioscopen. Naast de aandacht voor film, staan de outfits van de sterren ook altijd in de spotlights. Glamour en luxe alom, dus als modeliefhebbers kunnen we ons hart ophalen aan de oogverblindende jurken en pakken van de sterren. Wij hebben de mooiste looks van de eerste dag voor je op een rijtje gezet.

Red carpet looks

Van Jane Fonda en Meryl Streep tot Heidi Klum en Omar Sy, iedere ster die meetelt in de filmwereld maakte zijn entree. De red carpet looks zijn iconische fashionmomenten waar we enorm van genieten. De sterren omarmen de extravaganza die bij de zuidkust van Frankrijk hoort, en stralen ons tegemoet. Tijdens de opening van het festival zagen we opvallend veel sterren in het rood, natuurlijk ook een van dé modekleuren van het moment.

Ere-Gouden Palm

De actrice die gisteren de spotlight ving is Meryl Streep (gekleed in Dior Haute Couture, net als actrice Juliette Binoche). De Amerikaanse actrice is dit jaar eregast van het festival, en mocht de ere-Gouden Palm in ontvangst nemen, die haar eer geeft voor haar grote invloed en bijdrage aan de filmindustrie. De actrice hield het niet droog toen ze de prachtige oeuvreprijs in ontvangst nam. “Een prijs winnen in Cannes, waar zo veel grote makers samenkomen, is een van de hoogste prestaties die je in de filmkunst kan bereiken. Dat ik in de schaduw mag staan van mijn voorgangers stemt mij nederig en opgewonden tegelijkertijd. De enige reden dat ik hier vanavond sta, is omdat ik met hele begaafde kunstenaars heb gewerkt. Ik ben zo dankbaar dat jullie niet moe zijn geworden van mijn gezicht”, aldus Meryl Streep.

Celebrity
  • Cannes Filmfestival, AD, HLN, Vanity Fair
  • NL Beeld