Aha! Dus zo noemen de drie prinsessen hun oma Beatrix

De drie dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een erg speciale band met hun oma.

Aha! Dus zo noemen de drie prinsessen hun oma Beatrix

Amalia (16), Alexia (14) en Ariane (13), de drie dochters van koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben een erg speciale band met hun oma, prinses Beatrix. Daarom hebben de prinsessen ook een tweede naam voor hoe ze hun oma noemen. 

Combinatie

De prinsesjes spreken prinses Beatrix alle drie aan met oma, terwijl dat eigenlijk niet gebruikelijk is in adellijke kringen. Echter is het wel typisch voor de opvoeding van Willem-Alexander en Máxima. Zij proberen hun kinderen zoveel mogelijk een gewoon leven te geven. De band tussen de prinsesjes en hun oma is zo sterk dat ze zelfs een tweede naam voor haar hebben: amma. Dit is een woord dat bestaat uit de woorden mama en oma. Lief! 

Opvoeding

Alexia was al eerder openhartig over hun opvoeding. Op Woningsdag kreeg YouTuber Enzo Knol de eer om de prinses een vraag te stellen. Zo vroeg hij aan haar hoe haar moeder nou achter de schermen is. "Ze gaat nu zeggen: 'Ze is een hele lastige moeder die altijd streng is, altijd chagrijnig'", grapte Máxima.

Al was Alexia juist heel erg te spreken over de opvoeding. "Dat valt wel mee. Gezien de hoeveelheid werk dat mijn moeder altijd moet doen, vind ik dat ze het als moeder echt heel goed doet. Ze moet heel veel tijd besteden aan haar baan natuurlijk, maar ze is er heel vaak en zo niet, dan is er altijd iets wat we samen kunnen doen. Ik vind mijn ouders echt hele goede ouders."

"Dit was niet scripted!", aldus trotse moeder Máxima. Hier bekijk je alle interviews. 

Celebrity
  • Grazia
  • BSR