Ervaar jij een carrièredipje? Romantiseer je werkdagen

Het romantiseren van je werk kan weer een nieuw licht op je dagen werpen.

romantiseer je werkdagen

Het romantiseren van je alledaagse bezigheden is een trend die we al langere tijd op social media zien. Van een dagboek bijhouden en opschrijven waarvoor je dankbaar bent, tot affirmaties naar jezelf uitspreken in de spiegel: we zijn bereid grenzen te verleggen om goed in ons vel te zitten. Maar hoe zit dat met onze carrière? Heeft het zin om de dagen op je werk te romantiseren, en wat levert het je dan op? 

Werkplezier

Het is eenvoudig om je te verliezen in redenen waarom je zat bent van je baan. Die ene collega die altijd deadlines mist, of je baas die je niet ziet staan. Het zou jammer zijn als dit gevoel je werkdag overheerst, want je brengt immers veel tijd door op het werk. Gelukkig hoef je niet meteen ontslag te nemen als je even in een werkgerelateerd dipje zit. Met de juiste mindset kan je je werkplezier weer nieuw leven inblazen, daar is Georgie May van overtuigd. Georgie is wellnessexpert, sociale media strategist en heeft onlangs het boek Lucky Girl: Unveiling The Secrets Of Manifesting A Lucky Life geschreven. "Ons brein heeft de neiging zich te focussen op negatieve dingen, en is geprogrammeerd om dreigend gevaar te signaleren. Daardoor kan snel gebeuren dat je de positieve aspecten van je werk over het hoofd ziet", legt Georgie uit in gesprek met Stylist

Wees dankbaar

Het romantiseren van je werkdag kan helpen om op een meer positieve noot je werkdag door te komen. En dat kan je al toepassen in de kleinste dingetjes. Misschien houd je al een gratitude journal bij, maar je kunt er ook een professionele invulling aan geven. Schrijf eens op waar je eigenlijk dankbaar voor bent met betrekking tot je baan. "Dit kan van alles zijn: van een ondersteunende collega tot een recente prestatie, een stimulerend project of zelfs de voldoening van het voltooien van een complexe taak. Door heel bewust de positieve aspecten van je werk te erkennen, verleg je je focus en cultiveer je een meer waarderende kijk", stelt May voor.

Mindfulness

Misschien denk je bij mediteren en mindfulness aan een privémomentje thuis, maar je kunt dit ook heel goed integreren in je werkdag. Door je even vijf á tien minuten op mindfulness te focussen kun je jezelf herpakken, ook halverwege de werkdag. Door zulke bewuste momentjes te creëren om terug bij jezelf te komen, kan het ook makkelijker worden om naar de positieve dingen in je werk te kijken.

De juiste werkomgeving

Uit onderzoek is gebleken dat aangewezen werkplekken kunnen helpen met productiviteit. Onze omgeving bepaald dus ook onze mindset. Daarom is het belangrijk om een fijne, inspirerende werkplek te creëren. Een plekje waar je prettig en veilig zit, en waar je motivatie kunt vinden. Een inspirerende quote of herinnering van een doel dat je wilt behalen op je bureau kan ervoor zorgen dat je motivatie vindt op de plek waar je zit, en daardoor positieve associatie met je werkplek hebt.

Over het algemeen is het dus de mindset die bepaald met wat voor gevoel je op je werkt rondloopt. Goed om te weten dat een dipje niet meteen het einde hoeft te betekenen, toch?

Bron: Stylist | Beeld: Adobe Stock