Met deze tips overleven je lokken zon, zee én strand

Met deze tips vergroot je de kans dat je met een even mooie coupe terugkomt.

Met deze tips overleven je lokken zon, zee én strand

Niet alleen je huid, maar ook je lokken krijgen het zwaar te verduren als je naar een zonnige bestemming gaat. Daarom een paar tips, zodat je na je vakantie ook weer met een mooie coupe terugkomt.

1. Ga naar de kapper voordat je op vakantie gaat

Zorg ervoor dat je een gezonde coupe hebt voordat je de zon opzoekt. De zon zorgt er namelijk voor dat gespleten haarpunten nog verder beschadigen en splijten.

2. Een factor voor je haar

Je huid smeer je waarschijnlijk al zorgvuldig met SPF in, maar sla je lokken zeker niet over. Er zijn genoeg producten die een beschermingsfactor bevatten. Gebruik deze!

3. Vermijd chloor en zout

Natuurlijk is het fijn om ter afkoeling een duik in het zwembad of de zee te nemen. Houd het liefst je haar uit het water of spoel het in elk geval goed uit voor je weer in de zon gaat zitten.

4. Hoed of pet op

Dit beschermt niet alleen je kapsel, maar ook je hoofdhuid tegen de zon. Daarnaast heb je automatisch minder kans op een zonnesteek. Win-win!

5. Gebruik een haarmasker

Omdat je haar veel te verduren heeft op vakantie, mag je tijdens de reis best iedere dag een masker gebruiken om je coupe extra te voeden.

6. Blond? Gebruik zilvershampoo

Blijf dit product gebruiken als je je haar blootstelt aan fel zonlicht. Doe je dit niet, dan heb je kans dat je blonde coupe weleens een andere haarkleur kan worden.

Beauty
  • Metro UK
  • Yoann Boyer