Zó behoud je een gezonde huid en microbioom

Micro wat?

Lees ook

Microbioom is dé beauty term van het jaar, maar wat is het eigenlijk? We leggen je het graag uit.

Wat is microbioom?

Je huidmicrobioom kan je omschrijven als een beschermlaag die je huid in goede conditie helpt houden. Deze laag bestaat uit miljoenen micro-organismen en heeft een andere samenstelling op de verschillende plekken op je lichaam. Zo helpt het je huid te beschermen tegen vijandige organismen en je normale zuurtegraad te behouden (pH) én produceert de laag voedingsstoffen, enzymen en lipiden die belangrijk zijn voor de gezondheid van je huid. 

Enne, ieder microbioom is uniek en verschilt per persoon, net zoals je vingerafdruk. Sommige onderdelen zijn hetzelfde bij iedereen, maar andere worden bepaald door je genen en omgevingsfactoren. Denk hierbij aan voeding, leefomgeving, roken of huisdieren. 

Conditie van je huid

Om je huid in goede conditie (gehydrateerd en veerkrachtig) te houden, is het belangrijk dat je microbioom in evenwicht is. Onderzoek heeft aangetoond dat alles wat je huid beïnvloedt ook effect kan hebben op je microbioom. Zo krijgen je huid en haar microbioom het soms zwaar te verduren tijdens extreme weersomstandigheden, ontharen of te vaak scrubben. 

“We willen ons graag ‘schoon’ voelen, maar beseffen steeds meer dat mildheid essentieel is om het microbioom niet te verstoren. Zo ervaart 1 op 2 vrouwen een droge huid na het douchen en zelfs 3 op de 4 vrouwen geeft aan dat ze problemen met hun huid hebben”, aldus een in opdracht van Dove uitgevoerd onderzoek. 

Zachte reiniging 

Wist je dat ongeveer 16% van de vrouwen haar douchegel kiest op basis van ingrediënten? De douchecrèmes van Dove spelen in op de conditie van je huid én microbioom. Zo bevatten ze geen sulfaatreinigers of schuimmiddelen en zijn pH-neutraal waardoor de douchegel écht zacht is voor je huid en haar microbioom.

Wat er dan wel in zit? Stearinezuur, dit is een vet dat van nature aanwezig is in de huid en je bovenste huidlagen voedt. Triglyceride-oliën (uit zonnebloem- en sojaolie), die helpen je huid te beschermen en maken ‘m zijdezacht. En als laatste bevatten de douchegels glycerine, wat ervoor zorgt dat je huid vocht vasthoudt zodat deze soepel blijft. Wil je graag meer informatie? Klik dan “hier”

Bron: Dove | Beeld: Seth Doyle, Dove

Laatste nieuws

Zie ook