Dit is dé kleur om te dragen naar je sollicitatiegesprek

Niet heel origineel.
Dit is dé kleur om te dragen naar je sollicitatiegesprek

Een dilemma dat we allemaal herkennen. Wat trek je aan naar een sollicitatiegesprek en waarom hebben we net op dát moment nooit iets geschikts in onze kledingkast hangen. Door de uitslag van dit onderzoek wordt ons leven een stuk gemakkelijker.

Zelfverzekerder

Lees ook: Deze vier lessen leer je tijdens je carrière

Uit het onderzoek wordt duidelijk dat 56 procent van de mensen de kleur zwart adviseert voor een sollicitatiegesprek. 46 procent van de vrouwen en 64 procent van de mannen koos zwart boven alle andere kleuren. Door zwart te dragen zou je professioneler, betrouwbaarder en zelfverzekerder overkomen. Roze daarentegen is volgens het onderzoek een minder goed idee. Je zou de indruk geven minder intelligent en minder professioneel te zijn. 

Origineel

Heel origineel is zwart misschien niet, maar het is wel heel stijlvol. Je kunt je outfit altijd nog wat interessanter maken door een pop of color of een print toe te voegen. Het is natuurlijk het belangrijkst dat jij je op je gemak voelt. Kies dus vooral een outfit die goed bij je past, zelfs als de kleur roze is.

Bron: HLN | Beeld: Trainwreck 

window._taboola = window._taboola || []; _taboola.push({ mode: 'alternating-thumbnails-a', container: 'taboola-below-article-5dd546c88845f', placement: 'Below Article Thumbnails 2', target_type: 'mix' });