Dit natuurlijke ingrediënt is hét geheim voor lange wimpers

Hallo droomwimpers!

Lees ook

Lange, volle wimpers. Wie wil dat nou niet? Hoewel er veel producten op de markt zijn gebracht, voldoen ze niet altijd aan je verwachtingen. Maar er bestaat een plantaardige olie waar velen bij zweren. 

Het plantaardige wondermiddel 

Lees ook: Het internet is in de ban van deze ‘holy grail’ mascara

Het wondermiddel heet castor olie. Het is een plantaardige olie dat gewonnen wordt uit de vrucht van de Ricinus Communis (dit is een boom). De olie bestaat uit vetzuren en is rijk aan vitamine E. Dit is trouwens een essentieel anti-oxidant die de wimpers gezond houdt en waarvan is aangetoond dat het helpt tegen haaruitval. Door de antioxiderende eigenschappen, geeft de natuurlijke keratine in je haar een boost, waardoor het sterker wordt en minder snel afbreekt. 

Huid en haar 

De olie wordt al langer gebruikt om huidproblemen als acne en ontstekingen aan te pakken. Ook is het een populair ingrediënt in schoonheidsproducten vanwege de hydraterende en antibacteriële eigenschappen.

Hoewel er nog onvoldoende onderzoek naar gedaan is of het écht helpt, hebben meerdere onderzoeken wel aangetoond dat ricinolzuur, een samenstelling van enkelvoudig onverzadigd omega-9-vetzuur dat voor ongeveer 90 procent in de olie zit, helpt tegen haaruitval. Enne, het bevat daarnaast ook omega-3 en omega-6 vetzuren, die weer helpen om je huid en haar te hydrateren en soepel te houden. 

Zelf proberen 

Benieuwd of het echt z’n werk doet? Je kunt het product bij een natuurwinkel kopen. Voordat je begint, test dan eerst of je huid tegen het product kan. Mocht je geen irritatie ondervinden, dan kun je het beste in de avond de olie op je wimpers aanbrengen. Zo heeft het product heel de nacht de tijd om zijn werk te doen. 

Stap één: Zorg ervoor dat je wimpers schoon zijn en volledig make-up vrij zijn. 

Stap twee: Neem een kleine hoeveelheid castor olie op door een wattenstaafje voorzichtig in de olie te dopen.

Stap drie: Haal het wattenstaafje voorzichtig over de bovenkant van je wimperlijn en zorg ervoor dat er geen olie in je oog komt (de olie die in je oog komt moet onmiddellijk met water worden uitgespoeld).

Stap vier: Was de olie ’s morgens af met water of make-up remover.

Bron: Marie Claire AU, Castorolie.nl | Beeld: BSR 

Laatste nieuws

Zie ook