doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_menu_allpages');

Maakt een koud kantoor je meer of minder productief?

Verassend.
doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_below_image_article');
Maakt een koud kantoor je meer of minder productief?

Hoewel Nederland op dit moment kampt met zware regenbuien, is het wél benauwd buiten. We bereiden ons dan ook voor op de airco die straks op kantoor weer op standje freezing staat. Maar maakt een koel kantoor je eigenlijk meer of minder productief?

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_top_article');

Temperatuur

Lees ook: Dit is hoe Nederlanders denken over flirten op de werkvloer

Een airconditioning is erg fijn tijdens warmere dagen op werk, want een koelere temperatuur houdt je op scherp, toch? We hate to break it, maar dit is dus eigenlijk niet zo. 

Mannen vs vrouwen 

Onderzoekers hebben naar gegevens van 500 deelnemers gekeken. Ze onderzochten of de temperatuur op kantoor invloed zou kunnen hebben op je productiviteit. Enne, de resultaten toonden aan dat vrouwen juist productiever zijn in een warmere omgeving en mannen juist als het wat kouder is. 

Maar dat is nog niet alles. De onderzoekers concludeerden dat warmere temperaturen ervoor zorgen dat je productiever bent. Dit geldt niet alleen voor vrouwen maar voor iedereen. "Onze resultaten tonen aan dat warmte niet alleen voor comfort zorgt, maar ook voor betere cognitieve presentaties en een hogere productiviteit", aldus de onderzoekers. 

Wellicht de kamertemperatuur toch iets hoger instellen?

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Mad Men

doDisplay('div-gpt-ad-MarieClaireNL_in-content_bottom_article');