5 fouten die we maken bij het reinigen van ons gezicht

Hallo babyhuidje!

Lees ook

We vergeten allemaal wel eens om onze make-up er ’s avonds af te halen. Hoewel dit geen misdaad is, kun je toch beter de tijd nemen voor de belangrijkste stap van je avondroutine. En als we dan toch die tijd maken, kunnen we het maar beter meteen goed doen. Hier een paar foutjes die we allemaal maken tijdens onze reinigingsroutine.

Niet twee keer per dag je gezicht reinigen

Lees ook: 8 simpele tips voor een egale en stralende huid

Velen van ons reinigen het gezicht vooral in de avond. Toch is het zeer belangrijk om ook ’s ochtends te reinigen en te verzorgen. In de avond zul je vooral de oliën en viezigheid van die dag van je gezicht wassen. Het reinigen van je gezicht in de ochtend zorgt ervoor dat de dode huidcellen verwijderd worden. 

Vergeten om je handen te wassen

Was altijd je handen, dit is echt key voor het reinigen van je gezicht. Was goed en effectief, want we willen geen overblijfselen van viezigheid en bacteriën op ons gezicht, toch?

Je gezicht reinigen met een te harde hand

Reinig je gezicht met een beetje liefde alsjeblieft. Je hoeft echt niet twee keer per dag te scrubben, laat het reinigingsproduct het werk doen. Te hard te werk gaan, kan de huid juist irriteren en oneffenheden verergeren.

Te heet water gebruiken

Vaak wordt er gedacht dat heet water effectief is tijdens het reinigen en dat het poriën opent. Dit is niet waar, het beste is om lauw water te gebruiken. Het lauwe water zal er voor zorgen dat je geen droge huid of roodheid op je gezicht krijgt.

Het gebruiken van reinigingsdoekjes

Superhandig zijn ze wel maar echt goed voor je huid (en het milieu) zeker niet. Het beste kies je voor een gezichtsreiniger op basis van schuim of gel. Bij het gebruik van doekjes blijven er toch restjes make-up op je gezicht zitten.

Bron: Byrdie | Beeld: iStock

 

Laatste nieuws

Zie ook