Met deze tips ben jij zó van je kater af en klaar voor Koningsdag

Thank us later!

Heb jij vanavond ook een Koningsnacht feestje? Dan lig je waarschijnlijk morgen met een kater in bed. Vaak is het dan een grote klus om jezelf de volgende dag bij elkaar te rapen om vervolgens weer verder te feesten. Maar, geen zorgen: deze tips gaan je helpen om binnen no time van je kater af te komen. 

1/ Sugar rush 

Lees ook: De mooiste Koningsdag outfits op een rij

Alcohol verlaagt je bloedglucosespiegel, waardoor je je slap kunt voelen. Door je lichaam een boost te geven met (natuurlijke) suikers, vul je je glucose aan en dit zorgt ervoor dat je je een stuk beter voelt. Ga voor pannenkoeken, (bananen)milkshakes of een simpele limo. Natuurlijk kun je de suikers ook gewoon uit een vers sapje halen. Zo schijnt perensap je dranklevel in je bloed te verlagen. 

2/ Zout eten

Een weetje die je waarschijnlijk al kent, maar niet minder belangrijk is om te benoemen. Alcohol droogt je lichaam uit en dit zorgt voor die vervelende kater. Zout eten zorgt ervoor dat je lichaam vocht beter vasthoudt. Sluit vanavond de dag af bij je favoriete fastfoodketen en begin de ochtend bijvoorbeeld met een gebakken ei. 

3/ Geroosterd brood met pindakaas

Een geroosterd broodje met pindakaas zou de magische combinatie zijn, blijkt uit een onderzoek. Ideaal voor als je niet veel in huis hebt liggen. Of een droge boterham met de kleverige pindakaas ook lekker is op je brakke ochtend, betwijfelen we. 

4/ Gember

Het is bewezen dat gember effect heeft. Het helpt je van je misselijkheid af en maakt je maag rustig (just what we need). Maak een verse gember thee of mix het door je verse sap. 

5/ Amandelen

Amandelen zitten boordevol vitamine E, dat op z’n beurt weer helpt om de cellen die beschadigd zijn na een stapavondje te herstellen.

Bron: Uber Eats, Grazia | Beeld: BSR

 

Laatste nieuws