5 lifesaving make-up tips voor brillendragers

Dit moet je weten!

Lees ook

Benieuwd hoe je je ogen meer kan laten spreken vanachter die dikke glazen? Waar moet je net op letten en wat mag je absoluut niet doen? Belgische make-up artist Sabine Peeters onthult enkele handige trucs.

1/ Camoufleer de kringen onder je ogen
Je hoeft in de zomer niet per se foundation aan te brengen, want die smelt toch meteen weg. Wat je wél kan doen, is de kringen onder je ogen wegwerken. Het is vooral wanneer je een bril met dik frame draagt dat de kringen opvallen, het frame kan namelijk een schaduw onder je ogen werpen. Zo komen met andere woorden je wallen nog meer naar voren. Camoufleer ze dus best een beetje met concealer.

2/ Breng het bolle van het ooglid naar voren
Bij brildragers is het belangrijk om het bolle van het ooglid (ook het bewegend ooglid genoemd) naar voren te laten komen. Gebruik hiervoor een lichte kleur van oogschaduw, maar let op met wit. Wit is al snel heel hard van kleur en creëert een eighties look. De lichte kleur van oogschaduw zorgt ervoor dat het ooglid flink wat licht opvangt.

Breng ook wat oogschaduw aan in je ooghoeken, zo laat je je ogen optisch groter lijken. Bovendien is het altijd mooi om wat contrast op je ooglid te brengen. Je kan hiervoor wat donkere en lichte kleuren van oogschaduw mixen en mengen. Zo creëer je diepte die belangrijk is voor brildragers.

3/ Gebruik gel eyeliner
Het is ook altijd mooi om wat eyeliner aan te brengen bij brildragers. Let hierbij op het volume van het gezicht. Bij mensen met een dun gezichtje gebruik je best minder eyeliner en vervaag je het wat. Bij mensen met een voller gezicht mag het allemaal wat krachtiger zijn.

Gebruik bij voorkeur gel eyeliner, omdat die de ogen meer naar boven trekt. Ga ook niet verder dan je ooghoek, want bij brildragers zie je dit toch niet en heeft het dus weinig nut.

4/ Krul je wimpers
Bij heel wat brildragers raken de wimpers de bril en dat kan een lastig gevoel geven. Krul dus voordat je mascara aanbrengt even je wimpers. Nadien mogen de wimpers heel goed aangezet worden. Gebruik hiervoor best sweatproof of waterproof mascara.

5/ Verzorg je wenkbrauwen
Breng tot slot je wenkbrauwen mooi in vorm door ze wat te borstelen. Ze hoeven daarom niet ingekleurd te zijn, maar ze mogen er wel netjes uitzien. Je wenkbrauwen vallen ten slotte net harder op wanneer je een bril draagt.

Bron: Marie Claire BE | Beeld: BSR

Laatste nieuws

Zie ook