Marie Claire Maison: Geluksmomenten van Alisa Lim A Po

Abstract geluk.

Lees ook

Vanaf vandaag ligt de nieuwste Marie Claire Maison in de winkel, met de nieuwste interieur trends, mooie inspiratie beelden én prachtige binnenkijkers. Ook kunstenares Alisa Lim A Po staat erin, want zij komt met de nieuwe installatie: Alloy of Elements. 

Elements 

Met de serie Elements herbeleeft Alisa Lim A Po gekoesterde gevoelens en intieme momenten van geluk. Ze vertaalt deze sentimenten naar tijd en plaats en maakt hiervoor gebruik van een organische beeldtaal, waardoor associaties met bloei, de vergankelijkheid van schoonheid, en haar waardering voor de natuur als vanzelf ontstaan. De werken binnen Elements kennen een gedefinieerde, organische vorm. Deze absolutie is zowel vertrekpunt als eindbestemming. In vooraf bepaalde kaders ontstaat een ruimtelijke gelaagdheid, waarin de relatie tussen kleur en vorm bepalend en van grote betekenis is. Contrast en textuur versterken elkaar en creëren verdieping, om uiteindelijk één te worden. 

Driedimensionaal 

De installatie Alloy of Elements bestaat uit veelvoudige driedimensionale elementen, die modulair samen te stellen zijn. Hierdoor is er een uitzonderlijke rol voor de beschouwer weggelegd. Die wordt in staat gesteld om de werken naar eigen inzicht te selecteren en te rangschikken, waardoor een geheel nieuwe interpretatielaag wordt toegevoegd. Zo krijgt het werk een nieuwe betekenis buiten het bereik van de kunstenaar, die ruimte geeft voor nieuwe gevoelens en inzichten.

Alloy of Elements – nr.1 t/m 40 – modulaire installatie, acryl op spiegel rvs, gegoten in liquid gloss. Kun je hier bekijken. 

Beeld: Alisa Lim A Po 

Laatste nieuws

Zie ook