Bevestigd: in bad gaan staat gelijk aan hardlopen

Het verbrandt evenveel calorieën.

Wat doe je liever: hardlopen of relaxen in een warm bad? Ik denk dat we het antwoord allemaal wel weten. En we hebben goed nieuws: uit onderzoek van Loughborough University blijkt dat een uur in een warm bad evenveel calorieën verbrandt als een half uur op de loopband

Calorieën

Lees ook: ‘Een warm bad doet wonderen tegen depressie’

Een heet bad kan volgens de onderzoekers een positief effect hebben op je bloedsuikerspiegel en de verbranding van overtollig vet. Onderzoekers voerden een test uit waar 14 mannen twee opdrachten moesten uitvoeren: een half uur lopen, en een uur badderen in een temperatuur van 40 graden. Wat bleek? Na beide activiteiten hadden de proefpersonen 130 calorieën verbrand.

Meer positieve effecten

Dit is overigens niet de eerste studie die concludeert dat deze lichaamsverwarming duidelijke gezondheidsvoordelen heeft. Een Fins tijdschrift uit 2015 suggereerde dat een regelmatig bezoek aan de sauna het risico op een hartaanval of beroerte bij mannen zouden kunnen verminderen – wat later werd ondersteund door de Universiteit van Oregan, die een onderzoek publiceerde waaruit bleek dat gewone warme baden de bloeddruk kunnen verlagen.

Verbranding van calorieën, verminderde kans op hartaanvallen en beroertes, en een lagere bloeddruk. Weer een excuus om je dagelijkse hardlooprondje over te slaan. Graag gedaan. 

Bron: Metro UK | Beeld: Friends

 

 

Laatste nieuws