Dit zijn de mooiste nagellak kleuren volgens manicure experts

De lente komt er aan.

Lees ook

Dat pastelkleurtjes het goed doen in de lente, snappen we wel. Het ziet er zacht en vrolijk uit. Van de kleur ‘eigeel’ tot aan zacht lavendel, manicure experts tippen de goedkeurde tinten voor aankomend seizoen

Top 5

Lees ook: Zien: nagellakremover-crème is een ding

1/ Licht roze 
“Voor mij roept de lente beelden op van bloemen”, zegt nagelstylist Jin Soon Choi, oprichter van de gelijknamige salon en laklijn. Licht roze staat vrijwel bij iedereen en je nagels zien er direct verzorgend uit. 

2/ Rood
Heel het jaar door zijn rode nagels een klassieker. Door iets meer naar een rood/roze tint te gaan, speel je in op het mooie weer. “Het doet me denken aan kersenbloesem bomen”, zegt nagelstylist en Sally Hansen ambassadeur Naomi Yasuda. 

3/ Peachy 
“Je pastelkleur komt pas echt naar voren als je de ideale abrikoos kleur met een vleugje glans hebt gevonden. Het lijkt net satijn”, geeft Michelle Saunders, nagelstylist bij Essie aan. “Het is ook de perfecte pedicurekleur”, voegt ze nog toe. 

4/ Geler dan geel 
Geeltinten zijn lastig, al helemaal als je nagellak in deze kleur zoekt. “Zoek naar een tint die citroenen en limoenen oproept”, geeft Choi als tip. Of ga voor een helder en warme kleur geel. “Met deze tint lijkt het net alsof de zon op je nagels zit”, vertelt Stone.

5/ Lila 
“De lente is de tijd waarin iedereen uit de winterslaap komt en zijn of haar stempel drukt. De kleur doet me ook denken aan paaseieren, dus het komt zeker op het juiste moment”, vertelt Naomi. Perfect dus voor het paasontbijt! 

Tinten

Ook andere pasteltinten doen het goed, denk aan olijfgroen, lavendel paars en licht blauw. Maar, wat diepere kleuren zoals koraalrood zijn ook perfect voor dit seizoen. Wil je het nog meer opvrolijken? Kies dan voor een tint gecombineerd met een parelmoer glans of glitters. 

Bron: Glamour USA | Beeld: iStock

Laatste nieuws

Zie ook