Dit is hoe vaak je echt je haar moet wassen

Volgens experts.

Lees ook

Helaas zijn we niet allemaal met een flinke haardos geboren. Zit je haar er ook vaker slap dan weelderig? Dat kan liggen aan de manier waarop je je haar verzorgt. 

Futloos 

Lees ook: Föhn je haar als een pro met deze tips

Wist je dat conditioner vaak de boosdoener is van slap haar? Hoewel het product geweldig kan zijn voor het ontklitten van knopen in je haar, brengt het ook meer ‘gewicht’ aan je lokken waardoor het er dus platter uit gaat zien. Gebruik conditioner dan ook alleen in de punten en uiteindes van je lokken. 

Wasdag 

Als je wilt dat je haar er fris uitziet op een bepaalde dag, dan zijn shampoo schema’s en de juiste timing erg van belang. Experts zijn verdeel over hoe vaak we ons haar moeten wassen, maar de algemene regel is: om de twee tot drie dagen. 

Hoewel sommigen hun haar vaker moeten wassen dan anderen, wordt het elke dag reinigen van je haar afgeraden. Hierdoor verwijder je de belangrijke, natuurlijke oliën en dat zorgt ervoor dat je haar droog en broos wordt. Ook kan de kleur (als je het geverfd hebt) vervagen, pluis ontstaan of je kan een schilferige hoofdhuid krijgen. 

Haartype 

Hoe vaak je precies je haar moet wassen, ligt aan het haartype dat je hebt. Voor de lucky ones met krullend haar, mag je het volgens experts niet vaker dan drie keer per week wassen. Krullen zijn namelijk echt afhankelijk van natuurlijke oliën die door je hoofdhuid worden geproduceerd. Heb je fijn of steil haar? Dan is een vette hoofdhuid sneller te zien, wat betekent dat je misschien elke tweede dag je haar moet wassen. En volgens recent onderzoek zouden brunettes hun haren niet meer dan twee keer per week moeten wassen. Dit komt omdat het overmatig wassen van bruin haar ervoor zorgt dat het haar uitdroogt. 

Aan de andere kant: dagelijks wassen kan wel echt een optie zijn voor sommige mensen met specifieke haartypes of leefgewoontes. Als je extreem fijn haar hebt, elke dag train, roos hebt of in een zeer vochtig klimaat leeft, dan is regelmatig wassen de beste manier om je haar gezond te houden. Lekker doen wat goed voelt. Enne, misschien wel proberen om sulfaatvrije shampoo te gebruiken?

Bron: Marie Claire Australia | Beeld: BSR 

 

Laatste nieuws

Welke soort pony het beste bij jouw gezichtsvorm past

Ideaal als je even wat anders met je haar wilt.

Moet je tijdens een sollicitatie je side hustle benoemen?

Van af en toe een evenement organiseren tot kleding verkopen in je eigen webshop.

Zie ook