Zo word je een pro in thuiswerken

Vind de perfecte balans.

Lees ook

Thuiswerken brengt zowel voordelen als nadelen met zich mee. Hoewel je niet hoeft te reizen en zo het verkeer ontlast, is het soms nog wel een uitdaging om de perfecte balans te vinden als je aan telewerken doet. Hier zijn wat handige tips zodat je binnen no time een pro wordt. 

Productiviteit 

Lees ook: Met deze 6 tips haal jij die promotie binnen

Hoe fijn het ook lijkt om lekker in je pyjama te werken, is dit voor je concentratie een no go. Douche in de ochtend en kleed je om, zo geef je aan je hersenen aan dat je van je ‘slaapmodus’ naar je ‘werkmodus’ gaat. Je hoeft niet je standaard werkkleding aan te trekken, pak iets dat lekker zit, maar wel iets anders dan de kleren waarmee je uit je bed kwam. 

Om dezelfde reden is het belangrijk dat je niet vanuit je bed of bank gaat werken. Ga aan een tafel of bureau zitten. Zo houd je werk en privé beter gescheiden, waardoor je ook minder snel afgeleid zult zijn. 

Huishoudelijke taakjes 

Thuiswerken heeft het voordeel dat je tussendoor even de afwas kunt doen of een wasje kan draaien. Plan deze moment wél in, zodat je hier niet teveel tijd aan verliest. Recruitmentbureau Hays raadt aan om je 90 minuten te focussen om vervolgens een pauze te nemen van 10 à 15 minuten. Tijdens deze pauze kun je dus iets anders doen. 

Zorg er ook vast voor dat je lunch klaar ligt. Heb je niets meer liggen? Dan moet je waarschijnlijk eerst nog bedenken wat je graag zou willen eten, langs welke supermarkt je gaat en hoe je dit het snelst kunt doen. Zo voorkom je dat er teveel tijd verstreken raakt. 

Starten 

Je krijgt meer werk gedaan als je met de meest vervelende taak begint. Om hiermee in de ochtend te beginnen, is misschien vervelend. Begin daarom eerst met een korte taak die je graag doet. Een quick win geeft je immers vertrouwen. Daarna is het tijd om aan de slag te gaan met de wat minder leuke taak. Wanneer het zware werk achter de rug is, ben je gemotiveerder om je to-do lijstje af te werken. Hierdoor heb je aan het eind van de middag, wanneer je energiepeil lager is, de ruimte om je routinetaken af te handelen. 

Bron: HLN | Beeld: iStock 

Laatste nieuws

Zie ook